La Coordinadora del Voluntariat d’Osona organitza un acte entorn el voluntariat a la biblioteca Pilarin Bayés de Vic

VIC/estrip.- La COV (Coordinadora del Voluntariat d’Osona) ha organitzat una jornada de treball i reflexió, oberta a tothom, entorn del voluntariat que se celebrarà el dissabte 3 de desembre, a partir de les 10 del matí, a l’auditori U d’Octubre de la biblioteca Pilarin Bayés.

La sessió començarà amb la presentació del Punt de Voluntariat de la COV i es donaran xifres de les accions que ja s’han dut a terme. A partir de dos quarts d’onze, voluntaris de diferents àmbits donaran el seu punt de vista sobre el valor i l’experiència amb relació al voluntariat. Parlaran representants de les diferents entitats convidades: Fundació Unió Esportiva Vic, Aula de la Gent Gran d’Osona, Associació Sagals d’Osona, Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona, Fundació Impulsa i Parranda Clowns. Un cop tancades les experiències aportades, s’iniciarà un torn participatiu amb el públic assistent per compartir altres accions de voluntariat i escoltar propostes de nous camins i reptes en aquest àmbit.

La Jornada de Voluntariat organitzada per la COV sorgeix de la necessitat de divulgar l’activitat que s’està portant a terme des del Punt de Voluntariat d’Osona i per donar a conèixer la seva existència a administracions, entitats i ciutadania en general. La pandèmia va obrir nous fronts en el món del voluntariat, es va visualitzar un voluntariat anònim, però alhora va provocar que d’altres activistes fessin un pas enrere, moltes vegades a causa de l’edat avançada de molts voluntaris.

També es va posar de manifest la necessitat de disposar d’un punt de referència dins aquest àmbit i aquest és un repte que s’ha entomat des de la COV, associació conformada per una seixantena d’entitats del tercer sector i sense ànim de lucre. El Punt de Voluntariat d’Osona de la COV està obert de forma presencial, atès per voluntaris de la COV, els dijous a la tarda, de 17:00 h a 19:00 h, a la seu de la COV a l’Espai del Remei de la UVic-UCC, al Passeig de la Generalitat, 48, de Vic. I permanentment, a través del mail: puntdevoluntariat@osonavoluntariat.cat.

logofooter

Fes-te voluntari

    Que la persona les dades figuren com a titular del compte d'usuari no té antecedents penals per qualsevol dels delictes a què fa referència l'apartat 5è de l'article 8 de la Llei 45/2015, de 14 d'octubre, de Voluntariat, el qual assenyala textualment que: "no podran ser voluntàries les persones que tinguin antecedents penals no cancel·lats per delictes de violència domèstica o de gènere, per atemptar contra la vida, la integritat física, la llibertat, la integritat moral o la llibertat i indemnitat sexual de l'altre cònjuge o dels fills, o per delictes de tràfic il·legal o immigració clandestina de persones, o per delictes de terrorisme en programes els destinataris hagin estat o puguin ser víctimes d'aquests delictes "