L’Onzena Setmana Solidària a Roda de Ter es va celebrar del 10 al 19 de desembre

RODA DE TER/estrip.- Com fa 11 anys que fan, des del 10 al 19 de desembre un conjunt d’actes solidaris i molt variats ompliren la Setmana de la Solidaritat: conferència de Salvador Cardús, el documental Shadow Game sobre l’emigració de menors, representació del conte ‘La carta per a infants’ a la biblioteca, exposició de fotos a l’institut Miquel Martí i Pol, xerrada a l’escola Emili Teixidor, parada a la plaça feta per alumnes de l’escola Verge del Sòl del Pont a favor de Camerun, i un gran nombre de voluntaris que s’hi movien darrere per fer possible aquesta riquesa d’actes.

«Tot aquest conjunt no és ocasional», ens deien els organitzadors de la Setmana Solidària de Roda de Ter, «no és una flor d’estiu, l’activitat d’una setmana o d’un dia, és una realitat constant en els nostres pobles, sovint no posada en relleu». Fent tot això ens recordaven que a la comarca n’hi ha molta de gent que rema en aquesta direcció. «L’Agermanament amb Bobog-Camerun ja tan arrelat als nostres pobles», afirmaven, «el treball a favor del Senegal, de Nepal, de Nador, de Ruanda i d’altres que es fan a diferents punts d’Osona, són un bon signe i un record que n’hi ha dels ‘nostres’ que viuen molt lluny del nostre país, a qui no volem oblidar ni durant la Setmana Solidària, ni cap setmana».

A l’obertura de la Setmana Solidària, en Salvador Cardús ja s’avançava per aquests camins quan afirmava que: «o som solidaris o es desfà la societat… i precisament perquè la solidaritat no és obligatòria, la gratuïtat li dona la seva gran força». Començà la seva xerrada dient que havia quedat sorprès de la varietat d’actes, de la constància durant tants anys i sobretot de les edats tan diferents de participants i gestors, des d’infants fins a persones de l’edat més madura.