Molta participació i caliu en la 20a Mostra d’Entitats de Vic

VIC/estrip/Fotos: Josep M. Costa.- El dissabte, 11 de maig, es va celebrar la 20a Mostra d’Entitats, un esdeveniment que reivindica la tasca del teixit associatiu de la ciutat. Una vuitantena d’associacions, fundacions i altres col·lectius vigatans es van trobar a la rambla del Passeig i la rambla del Carme per compartir els seus projectes amb la ciutadania i amb la resta d’entitats. La ciutat disposa d’una xarxa associativa molt diversa i implicada en una gran varietat d’àmbits d’actuació, i la Mostra és un esdeveniment que permet copsar una part d’aquesta gran riquesa. El bon temps va acompanyar una jornada de caràcter festiu i reivindicatiu, des de l’organització valoren aquesta 20a edició com tot un èxit, gràcies a la col·laboració i compromís de les entitats que hi van participar.

A partir de les 5 de la tarda, el públic va tenir l’oportunitat de conèixer de prop una part significativa del teixit associatiu de la ciutat. La diversitat i riquesa d’aquest es va veure representada amb la presència d’entitats culturals, artístiques, socials, religioses, musicals, i moltes altres. Cal destacar que a la zona de la rambla del Passeig es van concentrar totes les entitats esportives, oferint l’oportunitat de provar una àmplia gamma de jocs i disciplines esportives com rugbi, futbol sala, handbol o pole dance. La jornada va incloure una programació cultural proposada per les entitats. A l’escenari de fusta del Passeig i a l’espai escènic del Carme, es va presentar una oferta cultural i musical variada, amb els concerts de Dan Peralbo i El Comboi i l’espectacle familiar de Tumàcat Music Xou.

A més dels espectacles als escenaris, les entitats van organitzar una trentena d’activitats als seus estands, oferint tallers com el d’aprofitament de roba, el de paper reciclat, l’elaboració de sabó, demostracions de forja d’escultura i ceràmica, així com la cercavila de les festes de barri dels Caputxins. Una altra novetat va ser que la Fira de la Cooperació no estava en una àrea independent, ja que els seus participants van expressar la preferència de distribuir-se per tota l’extensió de la Mostra.

Al llarg de la jornada, també es va celebrar el Concurs de la Mostra, una activitat pensada per contribuir a una millor coneixença entre visitants i entitats, i entre les mateixes entitats. Els participants que volien obtenir el premi del concurs havien de realitzar un seguit de proves en diversos estands, i entre tots aquells que la van finalitzar es van sortejar dues paneres d’articles cedits per part del teixit associatiu de la ciutat.