Vic treballa per ser la seu dels Jocs Specials Olympics 2027

GRANOLLERS/VIC/estrip.- Granollers va acollir les quatre jornades de la dotzena edició dels Jocs Special Olympics, els quals van finalitzar el 2 d’abril amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Una edició, que ha acollit més de 1.500 esportistes amb discapacitat intel·lectual d’arreu del món, en la que han competit en 14 disciplines. Un esdeveniment organitzat per la Federació Catalana d’esports per persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), Special Olympics Catalunya i l’Ajuntament de Granollers, amb l’objectiu de promoure la igualtat i la inclusió d’aquest sector. Enguany, han participat més de 600 voluntaris oferint el seu suport a un projecte, no només esportiu, sinó també social.

La cerimònia d’inauguració va ser molt emotiva, va començar amb la desfilada dels atletes de clubs de Catalunya amb persones amb discapacitat intel·lectual. Les delegacions desfilaven encapçalades per un abanderat de cada grup i entre els participants hi havia el Club CAR de Sant Tomàs. Tot seguit, Kelly Isaiah, vocalista de Koers, va interpretar l’himne dels Jocs Special Olympics 2023, “Només s’ha de viure”. Acabada l’actuació, va tenir lloc la desfilada de països participants i de les entitats organitzadores dels Jocs: Special Olympics i Federació ACELL, acompanyades d’organitzacions espanyoles i de països com Bèlgica, Hongria, Estònia, Marroc o Alemanya. Un dels moments més especials va ser l’actuació d’en Manu Guix i la Mariona Escoda, amb les mascotes dels Jocs, en Nuc i la Bruna. L’acte va finalitzar amb una actuació del grup de música, Clams i dels Catarres, que van interpretar “Un sostre ple d’estrelles”.

A les sis de la tarda va tenir lloc l’encesa de la Torxa Olímpica, després d’haver recorregut durant les anteriors tres setmanes, dotze ciutats de Catalunya, per fer parada final a Granollers. Els esportistes van lliurar la Torxa a l’Alba Barnusell, l’alcaldessa de Granollers, donant per iniciats els Jocs Special

Vic es postula per als propers Jocs El regidor d’Esports de Vic, Titi Roca, va ser a la cerimònia d’inauguració dels Jocs de Granollers, acompanyat de tècnics de l’Ajuntament, per viure i veure en directe les emocions i l’organització d’aquesta edició, perquè la capital d’Osona s’està plantejant la possibilitat de ser la seu de la pròxima edició, la tretzena, la qual se celebraria el 2027.

Tot és molt incipient i encara hi ha molt camí per córrer, però la possibilitat és sobre la taula i en les setmanes vinents hi haurà reunions formals per plantejar la viabilitat de fer efectiva la candidatura. Les instal·lacions de Vic reuneixen els requisits per albergar les diferents competicions i la problemàtica podria venir derivada de l’allotjament, atès que s’ha d’acollir un nombre aproximat de 1.500 esportistes. La predisposició hi és i ara cal treballar per fer-la possible amb la complicitat de tots els agents i, especialment, de Sant Tomàs.

Els esportistes de Sant Tomàs tornen amb 19 medalles

Els 36 esportistes del Club CAR de Sant Tomàs van tornar dels Jocs Special Olympics 2023 celebrats a Granollers, amb 19 medalles, després de tres dies de competicions, i molt contents de l’experiència viscuda amb altres 1.500 esportistes. De les 19 medalles aconseguides 8 van ser d’or, 5 de plata, 3 de bronze i 3 de participació.

En futbol, el Club CAR-AEC Manlleu va quedar campió i va guanyar la medalla d’or i el Club CAR-UE Tona va quedar subcampió i va obtenir la medalla de plata. L’equip del CAR-AEC Manlleu està format per Xevi Casellas, Quico Castro, Aleix Creixans, Sergi Gonzalez, Jordi Martinez, David Martinez, Anna Molina, Daniel Montilla i Jame Vila. L’equip del CAR-UE Tona el formen David Hernandez, Ignasi Julià, Joel León, Roger Malavé, Paulo Martins, Arnau Oriol, Joan Perelló, Àlex  Tarter, Albert Vilardell i Sergi Voltà.

En natació, en categoria femenina, Ivet Ramirez, Imma Campdelacreu i Anna Pueyo van guanyar medalles d’or i Sílvia Tuneu una de plata. En la categoria masculina, Joan Esteban va emportar-se or i plata i l’Albert Corominas una de plata. En tennis taula, Carme Parraga va guanyar una medalla de plata i en Manel Gallifa va emportar-se una medalla de participació. I en petanca, es van aconseguir 3 medalles de bronze. Els equips de petanca del Club CAR els formen Pere Verdaguer, Francisco Martin, Elisabet Olivé, Álex Pérez, Josep M. Planàs, Miquel Ramon i Jordi Viñas.