500 voluntaris van participar, el 2022, a Creu Roja Osona

OSONA/estrip/Fotos: Aniol Torrents.- Creu Roja Osona va celebrar el 30 de juny, una revetlla ‘tardana’ dedicada al voluntariat amb unes vuitanta persones (entre voluntàries i equip tècnic) que es van trobar al Rebost Solidari. La trobada va servir per donar a conèixer les dades del 2022, facilitar un punt de trobada dels participants en els diferents projectes i viure diferents actuacions musicals i poètiques del grup Som, format per quatre persones voluntàries i dues tècniques que havien assajat tot el repertori en un temps rècord d’un mes i escaig. Unes 500 persones voluntàries formen part actualment de Creu Roja Osona i, entre elles, hi ha un nucli de 10 voluntaris que porten la gestió del voluntariat.

L’acció humanitària de la Creu Roja a Osona es concreta en diferents àmbits que es van anar desgranant al llarg de la revetlla, durant la presentació de les diferents actuacions. El Rebost Solidari de Vic està atenent a més de 900 famílies i, al llarg del 2022, es van entregar dos-cents trenta mil quilos d’aliments, amb la participació de 54 persones voluntàries. Creu Roja també participa de la gestió del Sarró de Manlleu, allà són 300 les famílies ateses i 30 les persones voluntàries. En temes d’intervenció social s’ha donat servei a 86 dones, 617 persones grans i es van atendre 3341 persones per situació d’extrema vulnerabilitat, 2614 provinents del Rebost. En aquest servei hi ha unes 40 persones voluntàries. El centre de protecció internacional al refugiat, ubicat a l’alberg Xanascat de Vic, va atendre 77 persones refugiades, gràcies a un equip tècnic de 10 persones.

Creu Roja Joventut, amb 25 persones de 16 a 30 anys, fent voluntariat en diferents campanyes i projectes ha donat suport a 104 joves. El programa ‘Èxit escolar’ han participat 15 joves de 1r a 3r d’ESO i 8 persones voluntàries, al Casal d’estiu un total de 20 infants de 6 a 12 anys i la Campanya de joguines va beneficiar a 68 infants. En ocupació treballen per aconseguir una inserció social i laboral en igualtat, des del club de feina i a través de programes d’inserció laboral. S’han atès 59 persones, s’han aconseguit 19 insercions i hi han participat 7 persones voluntàries.

Els projectes de Salut van donar servei a 570 beneficiaris, amb la participació de 16 persones voluntàries. També es van realitzar 2 tallers de Primers Auxilis amb la participació de 25 persones. En Medi Ambient es van fer 6 activitats de sensibilització (neteges, tallers, coneixement de l’entorn), gràcies a 12 voluntaris. En Cooperació Internacional les xifres són 130 joves beneficiaris,   dues dinamitzacions a partir del recurs ‘El valor de les persones’ i la participació de 6 persones voluntàries. És important la captació de fons per poder fer realitat els programes, en aquest sentit un grup de 23 persones voluntàries van participar en la venda de bitllets del sorteig de l’Or i de la loteria de Nadal. També s’han fet 46 cursos de formació externa, amb la participació de 702 persones. En socors i emergències hi participen 69 voluntaris i van fer 10 serveis a Osona,amb 40 persones ateses. En gestió i administració també hi han participat 7 persones voluntàries.

                 

Concerts i visites en les cloendes de curs de gent gran

El mes de juliol, Creu Roja Osona ha celebrat diferents activitats que realitzen de cloenda de curs dels grups de gent gran que han assistit als tallers de salut, memòria i labors. Tot un privilegi poder escoltar la cantautora catalana Yolanda Yone, una veu extraordinària, que va celebrar un concert a l’espai de Creu Roja de Vic. També van assistir a les Vesprades de Brahms, dins el cicle Clàssica Jove, per escoltar el quartet per a piano i corda encapçalat per l’artista resident Eudald Buch, gràcies a la col·laboració de la Fundació L’Atlàntida de Vic.

I per acabar van fer una visita al Mas Casablanca de Taradell, a on de la mà d’en Pep i la Roser van conèixer i recordar el funcionament de la casa de pagès tradicional catalana, a l’estil d’abans. Les participants van poder veure, tocar i donar menjar als animals, van supervisar els aliments de l’hort i els van explicar el cicle del blat de moro. Una sortida molt celebrada i emotiva que no va deixar ningú indiferent.