Filla del Masnou, vivia a Barcelona i passava les vacances a Seva, en jubilar-se van decidir traslladar-se amb el seu marit a Seva. Els beneficis del Txikung són tan grans que va pensar en què això ho havia d’oferir a persones que estan passant una malaltia difícil. La medicina xinesa sorgeix de mantenir la salut, no prevenir la malaltia, mirar d’estar sans permanentment. Els primers metges xinesos només cobraven si tenien al pacient amb salut, si es posava malalt no cobraven i se’ls hi posava una llumeta a la porta com per indicar que no havia estat un bon terapeuta.
Aquesta idea de potenciar la salut se li va associar molt a persones que se’ls hi diagnostica un càncer, en aquell moment no tenia cap infraestructura feta, però la casualitat va portar a assabentar-se de què dues amigues germanes de Seva, una infermera i l’altra metgessa, tenien càncer, les famílies es coneixien i va tenir la llibertat d’oferir-los els exercicis. Totes dues treballaven al CAP Nord de la Divina Pastora de Vic, li van demanar per aplicar aquests exercicis a altres persones i van fer un primer grup de 23 persones i a partir d’aquí va continuar. El Txikung els aporta relaxació, el grup comparteixen experiències i situacions semblants, la classe passa pel benestar emocional i se senten ben acollides, si algú no pot venir, se les fa present, això comporta una unió vital, la consideració de la persona que ets i això enforteix.
La Neus és llicenciada en Química, donava classes d’aquesta assignatura, però a 38 anys va tenir un problema de salut important que havia de passar per quiròfan, no havia estat mai malalta i alguna cosa se li desvetllà, va tenir els seus dubtes, va sentir parlar d’un metge francès que feia una medicina diferent, era una medicina energètica, aquest metge li va dir que tenia un bloqueig energètic, en quatre o cinc sessions ho va tenir solucionat. A partir d’aquí va decidir estudiar la medicina xinesa. Se li van començar a apropar persones que li demanaven d’aplicar el que havia estudiat en temes d’acupuntura i els aportava solucions. Així, sense buscar-ho, a 42 anys va decidir fer un canvi de professió, deixar de donar classes de química i dedicar-se a l’acupuntura, durant 20 anys va ser acupuntora i n’ha gaudit molt. Va fer classes a la Blanquerna a la facultat de Fisioteràpia i Infermeria on va estar 12 anys impartint estudis de medicina xinesa. Es va preparar en Txikung i espiritualitat i ha escrit 5 llibres sobre la matèria.