Bona participació en la nova edició de Futbol Barri Solidari

CENTELLES/estrip.- Futbol Barri Solidari va tancar temporada el 3 d’octubre amb una jornada molt curta a causa de les mesures sanitàries per frenar la Covid. Tot i la situació, hi ha hagut una bona participació amb 150 nens, els quals, durant cinc setmanes, han celebrat tornejos cada diumenge.

Els detalls de la temporada els va explicar Manel Moriana, un dels impulsors del projecte, a Ràdio Vic. Futbol Barri comença a partir d’un col·lectiu de pares i un noi del poble, «el José que va venir del Salvador i amb una història personal molt delicada, va explicar que al seu país els nens jugaven a futbol i es feien ells les sabates per no espatllar les de carrer, la seva  història els va emocionar». El José anava amb la canalla del poble al camp de futbol de Centelles, en Manel, en veure’l, va pensar què estaria bé organitzar algun torneig, per treure la canalla al carrer i desenganxar-los dels jocs de pantalla, va ser després que van pensar a destinar els diners que recullen als nens del Salvador comprant material com sabates, material escolar, etc., alhora impregnant valors als nens i nenes de Centelles i rodalia, encomanant solidaritat, companyonia, socialització… La proposta va tenir molt bona rebuda per part del tothom, inclòs l’Ajuntament.

La recaptació es destina cada any a un poble diferent del Salvador. Tenen un contacte en el país que els ajuda a gestionar-ho. Per participar en els tornejos de Futbol Barri s’ha de pagar una inscripció  de 5 euros per nen. Aquest any l’empresa Eix Estel, una de les promotores del torneig, ha pagat les samarretes i el marxandatge. Amb aquest ajuda i la dels pares es va poder comprar sabates per al Salvador. Per recaptar diners, a banda del torneig amb les inscripcions i els diners de la barra venent refrescs sense alcohol, es busca col·laboracions d’empreses de Centelles. Cada setmana es fan sortejos amb material donat per les botigues del poble. Girbau dona un lot de productes d’embotits, el Celler d’en Joan proporciona una espatlleta de pernil, fruites Continella una cistella variada, mobles Olímpia dona dos coixins pel llit, el Banc d’aliments un cucurutxo de xuxes… la butlleta té un preu de 2 euros.

Cada any es treballa un valor social durant la celebració del torneig, el primer va ser la solidaritat, el segon la igualtat de gènere, els equips havien de ser mixtes, aquest any el valor és el respecte, «per exemple, de la gent del públic cap als àrbitres, aquest any aquesta figura l’entomen els pares».

L’última edició del 2019 es va aconseguir fer un final de festa amb una botifarrada i es va aconseguir la xifra de gairebé 3000 euros, que es van destinar a fer una cuina en un poble del Salvador i també enviant material escolar per als nens i les nenes. Qualsevol que vulgui fer alguna aportació al projecte, pot posar-se en contacte a través de futbolbarrisolidari@gmail.com a Instagram o al número de telèfon del Manel, el 607 23 74 02. En el compte d’Instagram (futbolbarrisolidari) es poden veure imatges del projecte a Centelles i al Salvador i també vídeos en resposta per part de la gent del Salvador.