L’acte va ser presentat per Lluís Toran i va comptar amb l’actuació de Dàlies Duet com a teloners, que van pujar acompanyades de dos músics més a dalt l’escenari. Van sorprendre agradablement al públic que les desconeixia amb una actuació impecable i seductora, rememorant èpoques hippies. A l’inici del concert, la Núria Casamitjana i el Marià Vilaró van pujar a l’escenari per donar les gràcies a tothom, els que havien facilitat el concert i al públic que va assistir a l’acte solidari.
La proposta d’actuar en benefici del Tupí li va arribar al Xevi Abril, ànima i veu del grup, a través de la seva mare, activista i voluntària del Tupí, ho va presentar al grup i s’hi van tirar de cap. Pelat i Pelut es va iniciar com a grup de versions amb dos integrants i amb un altre nom, però el públic els va anar identificant d’aquesta manera i van acabar adoptant el nom. Han anat creixent fins al que és ara, amb 9 músics i les seves pròpies produccions. A L’Atlàntida van presentar el seu treball “Flor al cul”, un disc amb 13 cançons que va d’optimisme i bona sort. El seu estil musical es pot definir com rumba catalana, i en aquest disc s’inclouen rumba, mestissatge, ritmes llatins i tocs mediterranis.
La pandèmia els hi va donar temps de treballar les cançons amb més calma, sortir amb més seguretat, en aquest disc han creat una declaració total d’intencions cap a l’optimisme. Estan en un moment de molta energia, buscant la seva identitat com a grup jove que és i amants dels directes. Pensant en la nova situació, si es pot ballar o no, han adaptat el seu treball i se senten còmodes amb el resultat. El disc es pot comprar a la web pelatipelut.com, també als concerts en directe i a totes les plataformes digitals.
Cada temporada, L’Atlàntida organitza dos concerts solidaris a favor d’entitats sense ànim de lucre que desenvolupen projectes adreçats a col·lectius en risc d’exclusió social o situació de vulnerabilitat. El proper 13 de novembre s’obrirà una nova convocatòria per seleccionar les dues entitats amb les quals L’Atlàntida organitzarà els concerts solidaris del 2022.
El parèntesi i la crisi de la Covid no ha frenat l’acció solidària del Tupí
La Núria Casamitjana i en Marià Vilaró són l’ànima del menjador social el Tupí, van iniciar l’activitat el 2001 a partir de constatar les mancances que hi havia a Vic amb persones en situació precària, el seu objectiu era fer acollida a persones desorientades, donar la mà i escoltar-los. El perfil inicial era gent de mitjana edat entre 35 i 50 anys, víctimes de l’alcohol i les drogues de Vic i comarca. Actualment, en el local del carrer Pellaire Dolcet, continuen la tasca amb un perfil diferent a causa dels canvis socials i migratoris que viu la comarca, les persones que acullen avui en dia són majoritàriament immigrants que necessiten ajuda i tenen l’inconvenient del desarrelament i de l’idioma.
El 3 d’agost del 2021, amb la pandèmia afluixant, van poder tornar a obrir les portes, però les despeses han augmentat, tant per material, com desinfectants o paper per eixugar les mans, i un augment exagerat de la despesa elèctrica a causa de les càmeres frigorífiques, que tot i necessàries per guardar els aliments, s’ha hagut de parar alguna, perquè la despesa és insostenible.
Actualment el Tupí acull a moltes persones de diferents cultures i nacionalitats, però molts quan s’han pogut rehabilitar han retornat l’ajuda fent comunitat, fent costat continuant ajudant. El Tupí disposa d’uns voluntaris extraordinaris i ara estan preparant un relleu per poder ajudar a la Núria i al Marià, per avançar en el procés de futur del Tupí. Avui estan especialment agraïts amb la gent de ‘Pelat i Pelut’ i de L’Atlàntida, perquè la recaptació del concert els servirà per seguir ajudant els més necessitats.