Creu Roja Osona disposa d’un segon local a Vic

VIC/estrip.- El nou local de Creu Roja Osona, situat al davant mateix de la seu principal al carrer Molí d’en Saborit de Vic, ja fa setmanes que està en ple funcionament, però el passat 15 de desembre es va fer una Jornada de Portes Obertes, la qual va servir per fer-ne la inauguració oficial amb un parlament del president de l’entitat, Carles López, i amb l’actuació desinteressada del saxofonista Pep Poblet.

La Jornada estava oberta a la ciutadania en general, però molt especialment dirigida cap a un agraïment als 5800 socis de tota la comarca, els quals amb la seva aportació financen fins a un 70% de les activitats de Creu Roja Osona. Un bon nombre de socis van respondre a la crida i aquest punt de trobada i d’intercanvi es vol repetir anualment.

Els assistents a la inauguració del nou local, que està dedicat a usuaris i voluntaris, van poder veure les noves aules de Creu Roja que serveixen per donar suport a tots els projectes. L’espai més gran i polivalent serveix per projectar una pel·lícula de cine-fòrum com l’atenció a les dones o a la gent gran, també està preparada per ser a la de cuina d’aprofitament. A les aules petites si fan trobades i demostracions, des de primers auxilis a altres formacions bàsiques relacionades amb els diferents projectes que té en marxa l’entitat. Aquest nou local ha permès alliberar d’espais el local antic de Creu Roja Osona, el qual està dedicat exclusivament a oficina tècnica.

L’aportació dels socis ha permès l’adquisició i posada en marxa d’aquest espai que està en ple funcionament des de fa sis mesos, gràcies també a l’esforç dels voluntaris, els dos pilars de Creu Roja. Si aquesta jornada de portes obertes ha servit per donar presència els socis, a finals del primer trimestre d’aquest any se celebrarà un dinar amb el voluntariat, en aquests moments amb 450 actius, perquè és un punt de trobada, de coneixement i de pertinença que dona fortalesa a l’entitat.

DIFERENTS ACTIVITATS Al llarg d’aquestes darreres setmanes s’han anat tancant les activitats del 2022, però la majoria es reprenen aquest nou any. Hi va haver la cloenda amb el grup de dones i es van treballar temes d’empoderament i de salut. També activitats com la festa de Nadal amb les persones grans que participen en els tallers de salut, de memòria i de labors. Se’ls va entregar un centre de taula realitzat per les voluntàries, seguidament van fer actuacions de ball, cant i van recitar poemes. Ho van arrodonir amb un berenar i un brindis per desitjar unes bones festes.

També s’han dut a terme altres activitats com participar en la campanya estatal ‘1m2 contra la basuraleza’, la qual té com a objectiu sensibilitzar les comunitats locals sobre el problema dels residus abocats en entorns naturals. Aplicada a Osona, es va organitzar una matinal, el diumenge 4 de desembre, per recollir deixalles i tota mena de residus als peus del Turó de la Creu de Gurb. En aquesta aposta pel medi ambient des de Creu Roja Osona, també s’havia fet aquest estiu una jornada de recollida de deixalles entorn el riu Mèder.

30a Campanya de Joguines de Creu Roja d’Osona

OSONA/estrip.- Creu Roja Osona ha atès a 61 famílies i ha donat resposta a 88 infants de la comarca d’Osona, en el que ha estat la 30a Campanya de Joguines, a través de la qual es pretén assolir l’objectiu de garantir el dret al joc de tots els infants i ser més a prop de les persones. Gràcies a les donacions de joguines noves que fan persones i empreses que volen col·laborar, per després entregar-les a les filles i els fills (de 0 a 16 anys) de les famílies ateses des de l’entitat, que es troben en situació de vulnerabilitat.

En aquesta edició es va posar la mirada a l’experiència del joc, cooperar i compartir entre iguals i promoure el dret al joc de tots els infants. Per aquest motiu, el dia 4 de gener van anar a viure i a descobrir l’experiència del joc a l’Espai El Guixot de 8 de Taradell, va esdevenir una jornada plena d’il·lusió i màgia on tant petits com grans van gaudir i descobrir el joc des d’un enfocament sostenible i ple d’oportunitat.

És important remarcar que la joguina és una poderosa eina educativa. Així doncs, han de ser noves (tots tenen el mateix dret a obrir un regal nou), no bèl·liques (no volen fomentar la violència a través del joc, creuen en la pau i en la idea que tota joguina educa tant com un llibre), no sexistes (no creuen en la separació de joguines segons el sexe, cal educar en els rols compartits), cooperatives (intenten no fomentar la competència sinó l’ajuda mútua) i sostenibles (el plàstic és un dels grans problemes de la nostra societat, promouen alternatives que respectin el medi ambient).