El Memorial Maria Teresa Vilà arriba als 20 anys superant els 100.000 €

VIC/estrip.- 107.695,78 euros; aquesta és la xifra que el Memorial Maria Teresa Vilà ha aconseguit recaptar durant els seus 20 anys de trajectòria i que ha destinat, íntegrament, a Osona Contra el Càncer. Durant el 2022 s’ha celebrat el 20è aniversari del Memorial amb tres activitats commemoratives: el tradicional torneig de tenis i pàdel al Club Tenis Vic, un dissabte de mini tenis a la Plaça Major de Vic i una vetllada solidària al Prat Verd de Malla. Cristina Herrera, presidenta d’Osona Contra el Càncer, ha fet una valoració molt positiva de l’esdeveniment: «Han estat uns mesos d’intensa col·laboració, en què hem assolit un doble objectiu: celebrar el vintè aniversari del Memorial, amb un sentit homenatge a la figura de la Maria Teresa Vilà, i superar l’emblemàtica xifra dels 100.000 euros aportats pels germans Vila Vilà a Osona Contra el Càncer, resultat de la suma d’aquests 20 anys. Agraïm molt sincerament l’esforç de tothom qui ho ha fet possible i desitgem de tot cor que el Memorial tingui una llarga continuïtat i que entre tots siguem capaços d’ajudar molta més gent».

El Memorial Maria Teresa Vilà és una iniciativa solidària particular que, sota el lema ‘Val la pena jugar-hi un partit’, organitzen cada any els germans Jordi, Maite i Ignasi Vila Vilà. L’activitat central i anual del Memorial és un torneig benèfic de tenis i pàdel infantil que, des de 2001, els tres germans organitzen com a homenatge a la seva mare i amb la finalitat de recaptar diners per la lluita contra el càncer. La iniciativa, pionera en l’organització d’esdeveniments esportius amb finalitats solidàries i benèfiques, es va iniciar l’any 2001, però la pandèmia i les restriccions sanitàries del moment van obligar a posposar la celebració del vintè aniversari el 2022, moment en el qual s’han pogut celebrar els tres actes previstos amb total normalitat.

Els mesos d’abril, maig i juny de 2022 han concentrat els tres actes de celebració del 20è aniversari del Memorial. La primera activitat de la celebració va ser el torneig benèfic de tenis i pàdel infantil al Club Tenis Vic, de l’11 al 14 d’abril, que va comptar amb un centenar de jugadors. El tenis va tenir un caire popular el dia 21 de maig a la tarda, quan la plaça Major de Vic es va convertir en una gran pista de joc per celebrar la jornada de mini tenis. Els nens i les nenes van poder gaudir d’una estona de joc, d’un berenar i diversos obsequis.

La celebració del vintè aniversari del Memorial Maria Teresa Vilà es va concloure amb un sopar benèfic al Prat Verd de Malla, adreçat a les empreses i entitats col·laboradores i a les persones properes a la família i al Memorial. Els 200 assistents van fruir d’una vetllada emotiva amb un concert del grup vocal In Crescendo. La commemoració de l’aniversari no hauria estat possible sense la col·laboració de voluntaris i les aportacions d’empreses i particulars. Els tres germans Jordi, Maite i Ignasi Vila Vilà reconeixen que, «quan es va iniciar el torneig, no hauríem pensat que arribaríem a celebrar la vintena edició, i estem convençuts que la nostra tasca comptarà amb el relleu dels fills per continuar recordant la figura de la mare i fent més gran la recaptació i la solidaritat amb Osona Contra el Càncer».