El Memorial Maria Teresa Vilà, Osona Contra el Càncer, arriba als 20 anys amb una celebració especial

VIC/estrip.- ‘Val la pena jugar-hi un partit!’, sota aquest lema els tres germans Jordi, Maite i Ignasi Vila Vilà organitzen, anualment, el Memorial Maria Teresa Vilà, un torneig benèfic de tenis i pàdel infantil per homenatjar a la seva mare i recaptar diners per la lluita contra el càncer, una malaltia que ells tres i moltes altres persones han viscut de molt a prop, i destinar-los a l’associació Osona Contra el Càncer. La iniciativa, pionera en l’organització d’esdeveniments esportius amb finalitats solidàries i benèfiques, es va iniciar l’any 2001, però la pandèmia i les restriccions sanitàries del moment van obligar a posposar la celebració del vintè aniversari el 2022.

Per a la celebració del 20è aniversari del Memorial Maria Teresa Vilà – Osona Contra el Càncer s’han organitzat tres activitats commemoratives que permetran fer més gran la solidaritat cap a la causa d’Osona Contra el Càncer: el tradicional torneig de tenis i pàdel al Club Tenis Vic, una tarda de mini tenis a la plaça Major de Vic i un sopar benèfic al Prat Verd de Malla.

Els tres germans Jordi, Maite i Ignasi Vila Vilà reconeixen que, «quan es va iniciar el torneig, no hauríem pensat que arribaríem a celebrar la vintena edició, i estem convençuts que la nostra tasca comptarà amb el relleu dels fills per continuar recordant la figura de la mare i fent més gran la recaptació i la solidaritat amb Osona Contra el Càncer».

El dissabte 21 de maig a la tarda, la plaça Major de Vic acollirà un gran acte popular i gratuït, adreçat a infants i joves: es transformarà en un gran recinte dedicat al tenis amb la instal·lació de diverses pistes de mini tenis adaptades als més petits, que disposaran de tot el material necessari per viure una jornada plena d’esport i diversió. L’activitat comptarà amb la col·laboració d’entrenadors i voluntaris i s’oferirà un obsequi per a totes les persones participants. A més, a la mateixa plaça Major, qui ho desitgi, podrà fer arribar la seva aportació a Osona Contra el Càncer a través de les carpes informatives.

La celebració del vintè aniversari del Memorial Maria Teresa Vilà es clourà amb un sopar benèfic al Prat Verd de Malla, adreçat a les empreses i entitats col·laboradores i a les persones properes a la família i al Memorial. Els assistents podran gaudir del concert del grup vocal In Crescendo i seran els primers a conèixer la recaptació total del Memorial amb l’última actualització del marcador.

La primera activitat de la commemoració del Memorial Maria Teresa Vilà ha estat la celebració del torneig benèfic de tenis i pàdel infantil al Club Tenis Vic, de l’11 al 14 d’abril. Cada any, més de 150 jugadors i jugadores d’entre 4 i 18 anys d’arreu de Catalunya i d’Andorra han participat en la competició infantil, que ja suma 19 edicions. Una xifra que es tradueix en un total de 1.480 jugadors i jugadores participants, 3.690 partits jugats, 318 empreses col·laboradores i 85.353 euros de recaptació total, gràcies a les inscripcions al torneig dels jugadors i jugadores, als sortejos i a les donacions de col·laboradors i patrocinadors, i que s’han destinat íntegrament a l’Associació Osona Contra el Càncer.