La gratitud es desborda en el comiat de Montse Freixer

VIC/estrip.- Cristina Herrera, que els últims 15 anys ja havia ocupat el càrrec de secretària, és la nova presidenta d’Osona contra el Càncer (OCC) en substitució de Montserrat Freixer, que ha liderat la lluita contra el càncer a la comarca durant els últims 50 anys. El passat divendres, 25 de març, es va celebrar l’assemblea ordinària d’Osona Contra el Càncer en la qual es va fer el relleu del càrrec i es va aprovar el nomenament de Montserrat Freixer com a Presidenta d’Honor de l’entitat.

En el transcurs de l’acte es van desbordar les mostres de gratitud cap a Montserrat Freixer per la seva entrega i esforç durant tots aquests anys que ha revertit en donar suport a les persones i famílies afectades i en dotar de recursos els centres sanitaris del territori. Ara li agafa el relleu Cristina Herrera, que durant l’acte, celebrat a l’edifici del Sucre de Vic, va subratllar que havia estat «un gran honor» formar part de la junta de l’entitat i va mostrar-se «infinitament agraïda» d’assumir aquest nou repte. 

«He tingut l’honor de ser la presidenta de la nostra associació des dels seus inicis i me’n sento orgullosa. Em sento orgullosa d’haver treballat amb gent entusiasta i implicada en la lluita contra el càncer, amb voluntàries i voluntaris que han donat el seu temps i la seva energia per ajudar els malalts de la comarca, els professionals que els tracten i els centres hospitalaris on els cuiden», va dir Montse Freixer en el discurs de comiat. Satisfeta del reconeixement dels osonencs «la gent valora la feina que fa OCC, confia en l’Associació i la sent seva. Totes aquestes persones veuen, com nosaltres, que en la lluita contra el càncer tots hi podem aportar alguna cosa. D’aquesta solidaritat i implicació de tota la comarca n’estic profundament agraïda».

«A nivell personal haig de dir que, per a mi, la gent d’OCC han estat gairebé com una segona família», el reconeixement a la gent que conforma l’entitat va seguir amb aquestes paraules «formar part d’aquest grup humà m’ha enriquit i m’ha fet créixer». Del seu nou rol va dir «no em puc desvincular del tot d’OCC: la lluita contra el càncer i l’esperit de voluntària formen part de la meva manera de ser».

Montserrat Freixer va reflexionar entorn del comiat i el relleu: «Són molts anys, tinc molts anys i cal que entomi aquesta tasca, tan gratificant i engrescadora, gent més jove, gent que faci que OCC segueixi lluitant per assolir els objectius de la nostra associació. La Cristina Herrera és la nostra nova presidenta. La conec des de fa 15 anys, he treballat amb ella i sé com n’és d’eficient i com d’implicada està amb la lluita contra el càncer; coneix a fons el funcionament de l’associació, coneix totes les juntes locals de la comarca i les voluntàries i, per sobre de tot, estima OCC. Penso que pot ser una gran presidenta i jo me’n vaig ben tranquil·la sabent que OCC està en bones mans». Va  acabar la seva intervenció donant les gràcies a tothom i a les moltíssimes entitats i empreses que han col·laborat al llarg d’aquests anys i especialment «a la junta d’OCC per la seva feina i la seva amistat».

Montserrat Freixer va rebre alguns guardons de reconeixement, com un dibuix de Pilarín Bayés. Pel que fa a la resta de la junta, hi ha algun relleu, però es manté pràcticament igual, amb el doctor Eduard Batiste-Alentorn com a vicepresident i Maria Àngels Vila com a nova secretària. Osona contra del Càncer, que l’any que ve farà 25 anys, compta amb 2.500 associats, una quarantena de juntes locals i prop de 450 voluntaris.