Campanya de micromecenatge per a l’acollida de refugiats d’Ucraïna

VIC/estrip.- Càritas inicia una campanya de micromecenatge de suport per a l’acollida de persones refugiades d’Ucraïna. Càritas Diocesana de Vic gestiona l’acollida de persones refugiades procedents d’Ucraïna que estan arribant de manera continuada a diferents localitats de l’àmbit diocesà de Vic. L’entitat disposa de 170 places entre Vic, Prats, Gombrèn i Jorba. Les persones refugiades que acullen, bàsicament dones i infants, necessiten l’escalf de Càritas, a través de les persones voluntàries i tècniques que els acompanyen. Però també necessiten cobrir les seves necessitats més bàsiques per a poder-se recuperar físicament i emocionalment.

Càritas Arxiprestal Vic presenta tres nous projectes per al 2022

L’Assemblea de Càritas Arxiprestal de Vic va aprovar un pressupost, per aquest 2022, de 628.125 euros per fer front a les necessitats del miler de persones que anualment acompanyen. L’acte es va celebrar el passat 30 de març, als locals de Càritas del carrer Sant Just, amb la participació d’una vintena de persones i va començar amb la benvinguda per part d’Albert Trujillo, director de Càritas Arxiprestal de Vic.

En el transcurs de l’assemblea, a més d’aprovar el pressupost del 2022, es va constatar la necessitat d’augmentar el nombre de socis per aconseguir ingressos econòmics estables. També es van presentar tres nous projectes: Atenció psicològica, per fer un acompanyament emocional a persones nouvingudes; dinar amb companyia, destinat a cobrir necessitat de Gent Gran tant d’alimentació equilibrada com d’acompanyament; i Mentoria Jove, on persones voluntàries acompanyen joves atesos, perquè participin en la comunitat.

Es va informar que Càritas està acollint temporalment persones que estan arribant directament d’Ucraïna, oferint-los un espai, perquè es puguin recuperar mentre es tramiten els documents necessaris per legalitzar la seva situació. La reunió va finalitzar amb el torn obert de preguntes, on les persones assistents van participar demanant sobre alguns aspectes del funcionament de l’entitat i unes paraules de suport de la directora de Càritas Diocesana de Vic, Núria Callís, van servir per cloure l’acte.