Èxit de participació en la festa d’Options pel Nepal

VIC/estrip.- Èxit de participació, tant d’assistència com de col·laboradors, a la festa de l’associació Options Catalunya-Nepal que es va fer el passat 9 de juliol a la bassa dels Hermanos de Vic. Durant tota la tarda es van fer concerts, jocs de taula, jocs de fusta i pinta cares que van amenitzar la vetllada i que a més van permetre donar a conèixer l’associació a tothom que s’acostava a la festa. El plat fort va venir a la nit, quan es va fer el sorteig de la gran panera d’Options Catalunya-Nepal, que tenia un total de 16 premis. Un a un es van anar cridant els guanyadors perquè recollissin la seva panera, que consistia en productes del Nepal i també en diferents experiències i regals dels més de 25 col·laboradors que van participar en la panera. Han comptat amb participants voluntaris com Cia de Jocs l’Anònima, Mar Salom amb la música, un taller de pintar cares, el concert de Miquel Tomàs i Marta amb música per a canalla, concert a càrrec de la Maria & Robin, l’Elia Flowers i en acabar es va fer el concert del grup Nascuts en dimarts.

Marta Coromines i Ignasi Arumí, membres d’Options, van explicar els actes de la festa al programa ‘De tots colors’ de Ràdio Vic i van detallar on anirien els recursos obtinguts i els projectes en els quals estan treballant. Tots els diners recaptats a través de les butlletes i amb la parada que tenia l’associació, van destinats al nou curs de cuina, anglès, informàtica i competències personals que Options Catalunya-Nepal ha començat aquest mes de juliol al Nepal. El curs el realitzaran 10 noies i nois d’entre 16 i 20 anys, amb risc d’exclusió social, amb l’objectiu de què tinguin una sortida professional al Nepal un cop finalitzat el curs. Un curs que, a part de 3 mesos de classes teòric-pràctiques, també constarà de 3 mesos de pràctiques en un restaurant de Katmandú. Options segueix treballant perquè es pugui complir el seu lema, sempre hi ha una opció, entre els nois i les noies joves del Nepal.

També s’està fent un conveni nou perquè aquests alumnes tinguin també un certificat del govern nepalès. Serà un conveni a cinc bandes, l’Ajuntament de Vic, l’Ajuntament de Nagarjun (Katmandú), la UVic-UCC, l’acadèmia de cuina Manslu i Options. D’aquesta manera s’assegura més qualitat i formació per part dels professors, que l’alumnat estigui molt ben preparat i que puguin obtenir un títol del Nepal, juntament amb un títol europeu que els hi acaba donant més prestigi. En aquest curs hi assisteixen 10 alumnes, són persones en situacions de vulnerabilitat, fan el curs de cuina, una assignatura de desenvolupament personal, anglès, informàtica. Necessiten una tutorització molt estreta perquè tingui èxit i s’està preparant des de la UVic-UCC que dos d’aquests alumnes puguin venir a fer una estada a Vic.

A part dels 3000 euros de la panera, s’ha demanat també subvencions al Consell Comarcal d’Osona i a l’Ajuntament de Vic, i aquest any han participat en el projecte Pròsper de l’Escorial de les escoles Vedruna de Catalunya. La Universitat de Vic, on la Marta i l’Ignasi són professors, també els hi dona hores de temps per dedicació.