Èxit rotund de l’espectacle ‘ADFO brilla a Broadway’

VIC/estrip.- L’ADFO (Associació de Diversitat Funcional d’Osona), a través del seu grup de dansa adaptada, conduït per Karina Amato, i amb la col·laboració de l’Escola de Música Núria Castells de Manlleu, van presentar diumenge 8 de maig a l’Atlàntida l’espectacle ‘ADFO brilla a Broadway’, per celebrar els 40 anys de l’entitat i demostrar l’accessibilitat de les persones a qualsevol disciplina artística, més enllà de la seva condició o diversitat física. Va ser un èxit, al voltant d’unes 300 entrades venudes, en el sentit que tothom en va sortir gratament sorprès, tant pel bon nivell artístic de l’espectacle, com per la varietat i diversitat de participants, per la gran emotivitat que es desprenia, en especial dels participants del grup de dansa adaptada d’ADFO, per la riquesa de gèneres que s’hi varen representar: òpera, musical, cant, ball contemporani, dansa adaptada, piano, guitarra, teatre musical… i sobretot, per l’originalitat de l’espectacle, ja que la inclusió és assignatura pendent en la majoria de disciplines artístiques i el públic no hi està encara acostumat.

Totes les actuacions varen ser molt aplaudides i l’espectacle va superar les expectatives del públic en general. Va destacar l’espectacular ball contemporani de la ballarina professional Judit Marcé, de l’Escola de Música Núria Castells, el duet de la Loli, del grup de dansa d’ADFO i Xavi Freixa, del grup de dansa adulta del Seminari de Vic, a més de l’apoteosi final amb l’I am what I am de Gloria Gaynor, una actuació conjunta entre participants dels 3 grups. Des d’ADFO apunten que «ha estat una col·laboració que podria estendre’s més enllà del festival a l’Atlàntida i que valorem molt positivament en tots els sentits. Hem trencat barreres físiques i mentals, un dels objectius de l’associació».

El grup de dansa adaptada d’ADFO, la professora Karina Amato, els alumnes de l’escola de dansa d’adults del Seminari de Vic i els professionals de l’Escola de Música i Off-Broadway musicals de Manlleu, Núria Castells, Júlia Viñas, Judit Marcé… i tots els participants de l’espectacle ‘Adfo brilla a Broadway’ van donar les gràcies als assistents a l’espectacle, perquè «l’assistència al festival solidari contribueix a l’acció social que es porta a terme des de l’entitat i fa possible continuar vetllant pel benestar de les persones amb diversitat funcional de la comarca. Gràcies, públic!».

Des de l’ADFO, van agrair la col·laboració de l’Escola de Música Núria Castells, que des de l’inici, varen entomar l’organització de l’espectacle amb entusiasme i moltes ganes, essent plenament conscients que la dansa inclusiva és una assignatura pendent dins el món de l’espectacle: «Sense ells, aquesta exhibició d’artistes i talents, no hauria estat possible. Gràcies, escola!». També hi va haver paraules d’agraïment a l’Atlàntida, per cedir el seu espai i medis per poder celebrar actes i festivals solidaris com aquest.

Pel grup de dansa adaptada d’ADFO, el festival ha estat una oportunitat excel·lent per a donar a conèixer el seu treball i, sobretot, per a demostrar que la inclusió és possible a tots els nivells, i necessària, si volem aconseguir una societat on tothom pugui gaudir de les mateixes oportunitats. Per l’ADFO, el festival ha estat una forma meravellosa per a celebrar els seus 40 anys, una vivència plena de llum i color, sensacions, creativitat i talent, plena d’entusiasme i sobretot transformació: Trencar barreres i transformar el: “jo no puc, tu no pots” en… nosaltres podem!. Tots els diners recaptats en aquest festival solidari es destinaran íntegrament a les activitats socials que es porten a terme a l’entitat.