La 18a Mostra d’Entitats de Vic recupera el caliu prepandèmic

VIC/ estrip. Fotos: Josep M. Costa, Josep M. Montaner i Sergi Fotògraf.- Una vuitantena d’entitats i fundacions van participar a la 18 Mostra d’Entitats de Vic que es va celebrar el dissabte 7 de maig a la rambla del Passeig i del Carme. La mostra s’ha convertit en un esdeveniment assenyalat en el calendari pel teixit associatiu de la ciutat esdevenint un espai de trobada i d’intercanvi. La principal novetat d’enguany va ser l’espai reservat per a les entitats esportives, les quals van oferir diversos jocs i activitats que permetien al públic conèixer alguns dels esports que es practiquen a la ciutat. La jornada també va comptar amb l’espai “Fira de la Cooperació”, una secció que forma part de la Mostra d’Entitats des del 2016 i que aglutina a totes aquelles entitats que treballen en l’àmbit de la cooperació internacional.

En aquesta edició, i per segon any consecutiu, es va fer la gimcana de la Mostra d’Entitats on van participar prop de 200 persones que havien de resoldre un seguit de preguntes i dinàmiques per aconseguir l’obsequi final i alhora, conèixer més les entitats i fundacions de la ciutat.

La jornada va anar acompanyada de diverses actuacions de poesia, de teatre i una exhibició d’afrodance, així com activitats en els mateixos estands. Finalment, el reconegut grup osonenc Pelat i Pelut van posar fi a l’edició d’enguany a ritme de rumba catalana. «És un orgull comptar amb més de 300 entitats a Vic», piulava l’alcaldessa, Anna Erra, després de passejar per la Mostra d’Entitats. Hi havia ganes de la trobada, perquè durant tota la tarda una riuada de gent va recórrer les rambles del Passeig i del Carme.

Baldufa d’Honor

L’Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona (AFMMO)  va aprofitar la celebració de la Mostra per primera vegada la Baldufa d’Honor, un nou reconeixement que a partir d’ara farà a persones o entitats sense ànim de lucre que s’hagin significat en el seu compromís i col·laboració amb l’entitat. El premi tindrà caràcter bianual. En aquesta ocasió, i per acord de l’assemblea de socis, el premi es va concedir als Amics de la Caminada Els Gafarrons, de Sant Martí de Centelles, en reconeixement al seu suport continuat i entusiasta a la caminada solidària que l’AFMMO organitza cada mes de juny sota el lema ‘Caminem per esbargir-nos’.

El president d’Els Gafarrons, Josep Martínez, va rebre el premi de mans del president d’AFMMO, Ramon Viñas, que va tenir paraules d’agraïment al suport que presta aquesta associació per al bon funcionament i organització de la caminada solidària: «Fa 20 anys que ens ajuden d’una forma desinteressada. Hi posen des del caliu humà fins a tota la infraestructura. Sense ells no ho podríem fer. O sigui que només els podem dir: Moltes i moltes gràcies!». El president d’AFMMO també va aprofitar l’ocasió per agrair a ajuntaments, empreses, comerços, entitats i persones individuals la seva col·laboració en el dia a dia de l’associació.