Fer voluntariat a Osonament

MANLLEU/estrip.- Pere Prat i Toni Ballús fa anys que realitzen una activitat de voluntariat setmanal a la llar-residència que Osonament té a Manlleu. Un cop per setmana, Pere Prat du a terme una activitat per als residents, consistent en repassar les notícies principals que han passat durant la setmana i comentar l’actualitat tots plegats. L’activitat es tanca amb alguna endevinalla i alguna frase feta per esbrinar-ne el significat. Fa més de 4 anys que va començar el voluntariat. Per la seva banda, Toni Ballús, des de fa 2 anys, realitza una sortida setmanal amb bicicleta amb els usuaris de la residència que volen sortir a pedalar una estona. L’activitat comença amb la posada a punt de les bicicletes al garatge de la residència. «Així que també aprenem tots plegats a arreglar bicicletes», diu Ballús.

Pere Prat assegura que «tenia necessitat de retornar el que la societat m’ha donat, que m’ha tractat molt bé. I reconec que potser hi ha un punt d’egoisme en tot plegat, perquè crec que la satisfacció que em dona fer voluntariat és molt més gran que el que jo els puc aportar», diu somrient.

Toni Ballús hi coincideix i diu que «el voluntariat et fa sentir molt bé. Quan trobes el gust de servir als altres és gratificant». I afegeix que «tenia clar que si feia voluntariat ho volia fer amb entitats de casa, properes».

Voluntariat a midaLa responsable de voluntariat d’Osonament, Sandra López, explica que per ser voluntari només cal ser una persona «responsable, empàtica i amb ganes de fer-ho». Si bé a la secció de voluntariat del web d’Osonament, www.osonament.cat, sempre hi ha actualitzades les necessitats de voluntariat de l’entitat, «a les entrevistes amb les persones que ens contacten per fer voluntariat, acabem perfilant entre totes dues parts allò que els pugui anar més bé tant pel que fa a horaris com del tipus d’activitat, perquè s’ajusti més als seus interessos i a les seves necessitats», detalla López.

Tan senzill com enviar un correu electrònic a voluntariatosonament@osonament.cat o bé enviar el formulari via el web d’Osonament per concertar una entrevista i compartir interessos i necessitats. Com diu Pere Prat quan li demanem què li diria a una persona que es plantegi fer voluntariat: «No en dubteu gens ni mica. No us podeu imaginar la gratificació que us pot aportar el voluntariat».