Habitació 212, Osona Contra el Càncer

BARCELONA/estrip.- El passat 16 de juny, Osona Contra el Càncer va ser present a l’acte inaugural del SJD Pediatric Cancer Center-Barcelona. Des de l’entitat recorden que ‘Gràcies a l’èxit de la campanya “Junts Contra el Càncer Infantil”, en què l’any 2017 s’hi va abocar la comarca sencera, mostrant la seva gran generositat, la nostra entitat va fer una aportació de 50.000 euros, per poder fer realitat l’inici de les obres. Fruit del nostre esforç i el de tantes altres entitats, empreses i particulars d’arreu, l’any 2018 es va posar la primera pedra d’aquest macroprojecte, que ha tingut un cost aproximat d’uns 40 milions d’euros. La nostra associació va ser-hi present aleshores i també ha pogut ser testimoni privilegiat del tret de sortida de la seva posada en funcionament’.

Cal tenir present que Sant Joan de Déu és un dels principals centres de referència per a nens i joves d’Osona que emmalalteixen de càncer i que, per aquest motiu, Osona Contra el Càncer no es va implicar plenament en obtenir recursos i poder aportar el seu granaet de sorra en la creació de les noves instal·lacions i en la millora del seu servei assistencial.

L’agraïment a la contribució d’Osona Contra el Càncer es veu reflectit en el panell de l’entrada principal del nou centre, al costat dels altres patrocinadors, i en una de les habitacions destinades als nens i nenes ingressats o hospitalitzats en planta, la número 212, que porta el nom d’Osona Contra el Càncer.

OCC participa en els premis de recerca de Batxillerat

VIC.- El 20 de juny, a l’Aula Magna, es van lliurar Premis UVic als Millors Treballs de Recerca d’Estudiants de Batxillerat. En aquesta 25a edició s’havien rebut 150 treballs, provinents de 134 centres de 34 comarques diferents. El premi específic Osona Contra el Càncer, per a temàtica sobre el càncer, dotat amb 5.000 euros, va premiar 10 dels 27 treballs presentats. Tot i que la totalitat dels treballs entregats eren excel·lents, es van premiar els 10 que van obtenir una puntuació per damunt del 9 sobre 10. L’encarregat de lliurar els premis va ser, com en edicions anteriors, el vicepresident de l’associació, el doctor Eduard Batiste-Alentorn.

L’Escola Casals Gràcia de Manlleu actua per a Osona Contra el Càncer

MANLLEU.- Dijous 7 de juliol va tenir lloc al Teatre Municipal de Manlleu una Jornada solidària contra el càncer. Va estar organitzada per la Junta de Manlleu d’Osona Contra el Càncer, amb la seva presidenta, Conxita Vilalta, al capdavant, i amb la presència activa de la nova presidenta comarcal, Cristina Herrera. Els alumnes de quart d’ESO de l’Escola Casals Gràcia de Manlleu varen representar brillantment l’obra de teatre de  la popular novel·la de Mercè Rodoreda “La plaça del Diamant”. La posada en escena va ser un treball original del mateix centre educatiu, i van decidir repetir l’obra, què havien representat a final de curs, de forma solidària en comptes de marxar de vacances. L’organització ha fet públic el seu agraïment a l’alumnat i al professorat implicat de l’Escola Casals Gràcia i a tothom qui, amb la seva col·laboració, va contribuir a l’èxit absolut de la trobada.