Inaugurada la 16a edició de Parelles Artístiques d’Osona

VIC/estrip.- Divendres, 10 de juny, va tenir lloc al Temple Romà l’acte d’inauguració de l’exposició de les obres de la 16a edició de Parelles Artístiques d’Osona. La inauguració, conduïda per Francesc Codina, president del Patronat d’Estudis Osonencs, va arrencar amb la interpretació de dues peces musicals, a càrrec d’una de les parelles artístiques d’aquesta edició formada per Marcel·lí Druguet i Sara Alonso.

Pere Prat, patró de la Fundació Antiga Caixa Manlleu va iniciar els parlaments afirmant que «per a la nostra Fundació, donar suport a Parelles Artístiques és donar suport a allò que fem, a allò que té sentit, ajudant i beneficiant moltes persones». A continuació, Marta Roca, responsable de BBVA Contigo a Vic, es va mostrar impressionada pel projecte i les obres resultants i va destacar que «donem suport al projecte perquè estem alineats al treball en equip, amb compromís, per avançar en la salut mental i en la lluita contra l’estigmatització social».

Per la seva banda, Imma Cervós, gerent del Servei Català de la Salut a la Catalunya Central, va destacar la rellevància del projecte avalat per diversos estudis que constaten la importància d’incorporar treballar cultura i salut mental. Mireia Bover, membre d’una de les Parelles Artístiques d’aquesta edició, va explicar la seva experiència amb l’Emily, al costat de la seva obra resultant i va explicar com l’experiència li havia obert un món completament nou: «vam sumar dos mons a l’experiència creativa».

Mercè Generó, gerent d’Osonament, va recuperar intervencions d’Isa Basset en edicions anteriors per agrair-li la dedicació durant aquests 16 anys i va recuperar les següents paraules: «L’art és màgic. Té un gran poder d’autocuració. És una via per comunicar i compartir els sentiments». Finalment, la mateixa Isa Basset va prendre la paraula per agrair el reconeixement rebut. Basset va assegurar que «jo soc la que he après més durant tots aquests anys de Parelles Artístiques passant pel meu estudi». L’exposició es pot visitar fins al 17 de juliol al Temple Romà i es podrà tornar a veure el mes de desembre al Teatre Atlàntida de Vic.

68 obres, 6 comarques

En total s’han creat 16 obres artístiques coordinades per Osonament. Majoritàriament, les parelles han experimentat en pintura, però també podrem observar fotografia, grafit, disseny gràfic, escultura i pintat digital. També s’ha format una parella musical, que amenitzarà les inauguracions d’algunes de les exposicions.

La resta de comarques participants en el projecte muntaran exposicions de les seves obres també a partir de juny i, a finals d’any, s’organitzarà l’exposició col·lectiva, que aglutinarà les 68 obres de l’edició. En aquesta setzena edició, es compta amb la participació de 68 parelles artístiques provinents d’entitats de salut mental de sis comarques de Catalunya: Barcelonès, Berguedà, Maresme, Osona, Tarragonès i Vallès Oriental.

Parelles Artístiques consisteix en la creació i la posterior exposició d’unes obres realitzades per parelles formades per dos artistes, un dels quals està vinculat a recursos de salut mental. El programa facilita que les persones puguin gaudir de l’art com a forma d’expressió i creixement i treballar amb d’altres persones que comparteixen un interès artístic, impactant positivament en el seu benestar.

Les obres es poden comprar a través de la web www.parellesartistiques.cat i es lliuren al final de les exposicions, al mes de desembre. Algunes comarques també organitzen accions com subhastes per donar sortida a les peces.