Jornada de Treball prèvia al Congrés del Voluntariat d’Osona

VIC/estrip.- Una cinquantena de representants d’una trentena d’entitats i associacions socials d’Osona van participar en la segona jornada de treball del Primer Congrés del Voluntariat d’Osona. La jornada, celebrada el 20 de juny a la Sala Mercè Torrents de la UVIC-UCC, va servir per concretar els continguts i activitats paral·leles del Congrés que se celebrarà  el divendres 8 de novembre i l’endemà dissabte. Per unanimitat es van aprovar tots els punts i es va donar especial rellevància a l’acord de portar al Congrés la concreció d’un ens que permeti aglutinar el Voluntariat d’Osona sota un paraigua que faciliti la creació d’una plataforma per donar visibilitat a totes les entitats associades, que serveixi per facilitar serveis i suport a les entitats i que sigui punt de referència per a les persones que vulguin exercir el voluntariat a la comarca d’Osona.

El Grup Organitzador, en el qual s’han incorporat alguns dels participants a la Jornada, té l’encàrrec de tancar els horaris i continguts del Congrés, de fer difusió de la seva celebració, de concretar els actes paral·lels i de portar les millors propostes perquè el Congrés aprovi la fundació d’aquesta entitat que hauria d’aglutinar el Voluntariat d’Osona.

A nivell institucional s’han aconseguit diferents objectius. El primer la total implicació de la UVic-UCC amb el Congrés, convertint-se en coorganitzadora. També s’ha explicat el projecte davant el Consell d’Alcaldes d’Osona i des de l’Ajuntament de Vic, en veu de l’alcaldessa Anna Erra, també hi ha total suport a la iniciativa.

Quant a les activitats paral·leles al congrés, s’està treballant en un concert el divendres a la nit (segurament a La Cabra). La Maria Blay està organitzant la participació de diferents músics d’una manera altruista, amb un doble objectiu: difondre el voluntariat entre la gent jove (objectiu principal) i recaptar alguns diners per posar en marxa la web.

El padrí del congrés, proposat, acceptat i refrendat pels assistents a la Jornada, serà l’Ernest Codina director i presentador del Fricandó del Matiner de RAC105 i fundador d’Adolescents.cat.  La imatge gràfica del Congrés i de la plataforma està sent elaborada d’una manera altruista per Ton Granero (UVic-UCC).