Junts hi veiem millor porta des del 2018 acompanyant i sent un referent per a totes les persones amb malalties visuals a Osona

OSONA/estrip.- Superar l’adversitat i tirar endavant, vencent tots els reptes i complicacions que et posa la vida, és una actitud més que necessària en moltes ocasions, malgrat que no sempre sigui la predominant. Aquesta va ser l’actitud que va prendre com a objectiu de vida Diego Guirao i l’entitat osonenca ‘Junts hi veiem millor’, organització que, des de fa uns pocs anys, es dedica a ajudar i estar al costat de les persones amb algun tipus de problema visual, aportant-los solucions als problemes i inconvenients que es puguin anar creuant i, sobretot, marcant-los un camí a seguir i oferint-los un vessant social que, en moltes ocasions, acaba desapareixent amb l’arribada de la malaltia.

«L’entitat es va consumar un estiu a Lourdes, en un viatge al santuari, quan algunes persones amb problemes visuals van anar veient com l’entitat que fins aleshores feia aquest paper, “Els amics dels cecs”, s’anava diluint amb el pas del temps», explica el president de l’entitat, «aquesta desaparició va ser causada per la manca de suport per part de l’Once, i dues persones van decidir que això no podia ser i van fer el pas de formar l’associació que coneixem avui en dia», segueix. Un cop van tornar del viatge, els fundadors van posar fil a l’agulla i van constituir Junts hi veiem millor, entitat que, malgrat el marcat caràcter solidari va aixecar cert rebombori. «Hi havia persones que ens titllaven d’enemics dels cecs, ja que estava fora de l’òrbita de l’Once. Se’ns va intentar deminitzar davant administracions locals com l’Ajuntament de Vic i davant de persones com l’alcaldessa Anna Erra, però aquest fet no ens va frenar i vam seguir endavant, demostrant que no som enemics i que som capaços de fer la feina que estem fent», explica Guirao.

Junts hi veiem millor va iniciar la seva acció l’any 2018 i, malgrat que la pandèmia de la Covid-19 va tallar en sec totes les activitats, de manera gradual va recuperant la normalitat. Els inicis no van ser gens senzills, les ganes de tirar endavant i de cristal·litzar una entitat centrada a ajudar a totes les persones amb malalties visuals van ser la clau en la consumació de Junts hi veiem millor. «Ens ho vam agafar amb moltes ganes i ens vam deixar assessorar bé», afirma Guirao, «però és cert que en els primers actes a Vic ens vam trobar amb molta resistència i moltes persones que, del dia a la nit, deien que no volien saber-ne res per tot el conflicte inicial que vam tenir. Però malgrat tot, vam continuar endavant gràcies a la força i la il·lusió, i vam acabar trobant moltes persones que no se sentien representades a l’Once i, de mica en mica, hem anat sumant persones fins les quals tenim avui en dia», explica el president.