La soledat no desitjada centrarà les 3es Jornades del Voluntariat d’Osona

OSONA/estrip.- La Coordinadora del Voluntariat d’Osona (COV) organitza les 3es Jornades del Voluntariat d’Osona, els dies 10 i 11 de novembre a la sala Mercè Torrents de la Universitat de Vic, que tindran com a tema central la ‘Soledat no desitjada. La pandèmia del segle XXI’. En aquesta gran trobada de les entitats de la comarca sense ànim de lucre, també s’entregarà el Premi ‘COV demà escolar’, en la seva segona edició, i dels grans projectes de la Coordinadora, l’Escola Solidària i el Punt de Voluntariat Vic-Osona. La jornada del dissabte començarà amb l’Assemblea anual de la COV, en la qual la seixantena d’entitats que la conformen marcaran l’estratègia de futur amb canvis a la Junta Directiva i als Estatuts.

La jornada de divendres, un cop finalitzat l’acte protocol·lari d’inauguració, hi haurà una conferència de la Doctora Laura Coll Planas, professora del departament de Ciències Socials i Salut Comunitària de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC i Membre de la European Academy for Medicine of Ageing, entorn de la soledat no desitjada i la problemàtica que avui ja s’entén transversal, ja que afecta des de menors fins a gent gran.

Tot seguit  hi haurà una taula rodona amb experiències i propostes sobre la soledat a partir de diferents temàtiques i experteses: Josep M. Reniu (polítiques públiques), Roger Fe (sensellarisme i soledat), Joan Ganyabens (tecnologia i soledat) i Montse Solé Casals (la soledat del cuidador). La jornada de divendres es clourà amb el lliurament del premi ‘COV demà escolar’, en la seva segona edició i agafant el relleu a l’escola pública d’educació infantil i primària El Cabrerès de l’Esquirol.

La jornada de dissabte serà molt intensa i centrada en el que és la Coordinadora del Voluntariat d’Osona. A primera hora se celebrarà l’Assemblea anual de la COV, en la qual es proposaran modificacions en els Estatuts i la Junta Directiva, es presentaran els comptes, es detallaran les accions dites a terme per la COV i es marcaran les línies estratègiques de l’entitat.

Posteriorment, l’Escola Solidària agafarà el protagonisme de les Jornades i es detallarà tot el procés, el pas de Pla Pilot a consolidació del projecte i les actuacions dutes a terme. En aquest sentit, algunes de les escoles que participen en el projecte explicaran les seves experiències i implicació en un treball que va més enllà dels centres escolars i que pretén integrar el voluntariat en la vida quotidiana dels ciutadans del nostre entorn.

Explicar la situació i projecció del Punt de Voluntariat Vic-Osona serà el darrer apartat de les jornades.Com s’està convertint en pal de paller per a les persones que volen fer voluntariat a Osona, quines accions cal fer per seguir-ho potenciant i marcar estratègies perquè les mateixes entitats que conformen la Coordinadora facin arribar propostes clares de participació.