L’AV Vic Nord fa campanya per a donar a conèixer les seves activitats

VIC/estrip.- L’Associació de Veïns Vic Nord va participar, tot i els seus deu anys d’existència, per primera vegada a la Mostra d’Entitats que es va celebrar dissabte 11 de maig.  Pensen que és clau donar-se a conèixer. Toni Matas, president de l’entitat, va repassar la trajectòria i projectes de l’AV Vic Nord al programa ‘De tots colors’ de Ràdio Vic.

Es va establir com a associació de veïns l’any 2013, llavors hi havia altres persones, en Toni s’hi va incorporar com a vocal i de seguida el van proposar com a president, una tasca més feixuga que per sort hi ha persones que col·laboren molt i altres que no estan a la Junta, però que puntualment responen. Avui en dia les entitats es troben que la majoria de voluntaris són jubilats.

Les activitats que fan són culturals, ja que la festiva se n’encarrega l’Associació del Carquinyoli, festa molt tradicional i coneguda de Vic. Es dediquen a promoure diferents accions com la Marató de TV3, vetllen pel desenvolupament urbanístic i social del barri, procuren i intenten resoldre conflictes, inquietuds veïnals i urbanístiques del barri, tot i que hi ha coses que no estan al seu abast. Per exemple, el tema de la ronda de Camprodon, tot i que no és de la seva responsabilitat, fa temps que han fet reclamació, també sobre els temes de contaminació. Miren d’informar a través de fulletons.

Fan els pessebres, exposicions de fotografia, per exemple la que faran del 7 al 30 de juny a la sala Romeu del Centre Cívic Triadú amb el títol “Mirada al passat” el tema serà oficis antics, estan recopilant fotografies. També fan activitats amb les escoles, el Pare Coll, FEDAC-VIC, el 7 de juny faran una recollida de residus, amb la col·laboració dels agents cívics, a l’Era d’en Sellés. També es fa el Club de Lectura, que el porta l’Angelina al Triadú

El 15 de juny s’organitzen també relats sobre el tema ‘Tracta’m bé’. L’objectiu és mentalitzar a la societat de tractar bé la gent gran, perquè tots hi volem arribar. A través dels establiments del barri també es mira de detectar gent que pugui tenir problemes, que van despistats o que no hi van. Poden trucar a benestar i família de l’Ajuntament o a l’associació i es fa el seguiment.

També organitzen conferències i una vegada l’any caminades curtes. El diumenge 26 de maig, a les 5 de la tarda, al teatre del Pare Coll, es farà un homenatge a la gent gran, ho porta la Maria Gil. Totes aquestes accions les financen amb diners que els hi arriben de l’Ajuntament de Vic i amb alguna col·laboració com la Fundació Puig Porret, que ajuda amb els pessebres.

Tothom que vulgui posar-se en contacte amb l’Associació ho pot fer a la seu de la Fundació Privada Girbau. També al correu electrònic, barrivicnord@gmail.com, o al centre cívic Joan Triadú, els dimarts de 7 a 8 del vespre on hi haurà la Maria Gil. Si hi va algú fora d’aquest horari, l’atendrà la Montse, responsable del Centre Cívic.