Options garanteix el segon curs de cuina al Nepal gràcies a una Festa Solidària

VIC.- Diumenge 6 de juny es va celebrar la Festa  Solidària d’Options Catalunya-Nepal al parc de la Bassa dels Hermanos de la capital d’Osona amb un balanç molt positiu. La pluja va respectar la matinal que va comptar amb actuacions, tallers infantils i el sorteig de ‘la panera de les experiències’, i la satisfacció d’haver assolit l’objectiu de generar recursos per poder engegar un segon curs de cuina al Nepal. Els vuit alumnes ja estan matriculats i tot està a punt, però encara no s’ha pogut posar en marxa a causa del confinament provocat per la pandèmia de la Covid-19.

La jornada va ser un èxit, amb més participació de l’esperada pels organitzadors, i les activitats van tenir un gran seguiment. Col·laboradors com el Kiwi, rumba d’autor, la Companyia de jocs l’Anònima, Dual Cocktails, Sermàgic, Ari Colomer, Joguinant Marc Salom i l’Ajuntament de Vic van donar relleu a una festa que es va cloure amb el sorteig de la panera de les experiències, que estava farcida de regals de prop d’una trentena de particulars, botigues i altres centres que van voler donar suport a la iniciativa. Hi havia un cert temor que la pluja obligués a suspendre les activitats, però des de Katmandú -segons van informar des d’Options- estaven pendents de la festa i van acompanyar la iniciativa amb pregàries des de 10.000 quilòmetres lluny, per aconseguir que la pluja s’aturés fins a la finalització de les activitats i així aconseguir que un grup de nois i noies joves del Nepal aviat comencin un curs de cuina, anglès, informàtica i gestió emocional que els canviarà la vida.

La majoria dels alumnes són noies, i com a sexe femení tenen especials dificultats al Nepal, però els beneficiaris són molts més. Dos professors són del col·lectiu vulnerable i la gent de la junta d’Options al Nepal porten orfenats i projectes similars, a partir de les diferents accions i del subministrament d’aliments els beneficiaris acaben sent un centenar de persones. L’objectiu d’Options es poder organitzar dos cursos cada any, entre pràctiques i teoria és el període satisfactori, perquè són persones que necessiten feina i  famb rapidesa, perquè estan en situacions de gran vulnerabilitat i necessitat.

Des d’Options també han posat en marxa dues altres campanyes, una de ‘teaming’ on els usuaris d’aquesta plataforma poden destinar un euro mensual al projecte i que ha de servir per ajudar a finançar totes les campanyes, entre elles el menjador social que ara tenen aturat per manca de diners. L’altra campanya és un ‘crowdfunding’ per donar suport a un altre projecte del Nepal que és pagar els estudis de batxillerat a uns joves (4 noies i un noi) d’un orfenat que en l’actualitat alberga a 108 nens de 3 a 17 anys, el qual està portat per un lama que també forma part de la junta d’Options.