L’ecògraf, en funcionament des del mateix dimecres, permetrà millorar el diagnòstic del càncer d’ovari i del d’endometri, els quals tenen una taxa de mortalitat alta. La combinació dels marcadors tumorals i la millora en la qualitat de la imatge ecogràfica fan possible diagnosticar les malalties de forma més precoç. En el cas del càncer d’endometri, la qualitat de l’aparell ajuda a diferenciar els processos benignes dels malignes.
En l’acte de presentació, el doctor Grau va destacar que «en el càncer d’endometri ens permetrà avançar i diagnosticar en menys de 15 dies i, en el cas del càncer d’ovaris, obrir una nova línia que estem buscant en aquells casos simptomàtics però inespecífics». El doctor Grau va donar les gràcies a Osona contra el Càncer per la recerca constant de l’excel·lència i no de la normalitat, «estem buscant l’excel·lència per a les nostres dones» i també va agrair l’esforç econòmic a Casa Tarradellas.
Des d’abans de l’arribada de la Covid-19, Osona contra el Càncer preparava aquesta donació a l’ASSIR, la qual s’ha pogut materialitzar gràcies a l’aportació de l’empresa Casa Tarradellas. «Ens va semblar important que l’equip d’atenció a la salut sexual i reproductiva tingués aquest aparell per poder prevenir amb més claredat i solució els càncers ginecològics», va destacar en el transcurs de la presentació Montserrat Freixer, presidenta de l’entitat.
La Fundació Privada Casa Tarradellas ja ha col·laborat amb l’adquisició d’altres equips per combatre el càncer, han col·laborat «amb el mamògraf, amb tot l’equipament d’endoscòpia, hem anat aportant petits grans de sorra i ho seguirem fent mentre sigui necessari. Volem col·laborar, ajudar i sumar amb grans de sorra a l’equip de salut oncològica i a tot el Consorci hospitalari», va explicar Miquelina Saborit en representació de Casa Tarradellas. I va aprofitar per destacar l’entrega de «tot l’equip sanitari que ens està ajudant a Osona històricament i que ha demostrat una vegada més, amb la pandèmia de Covid, el gran esforç humà que han fet». En aquest sentit, també va recordar que, en el transcurs de la primera onada, van posar a disposició del sector sanitari els equips de producció de l’empresa i van «inventar pantalles, màscares, bates…» que es produïen al pavelló de Gurb, «vam ser-hi en un moment tan crític i ara, una vegada més, a través d’Osona contra el Càncer com a portaveus, hem estat al costat de l’equip d’oncologia, perquè requeria aquest equip», va destacar Miquelina Saborit.