Els següents actes es van celebrar el divendres 18 a l’auditori U d’octubre de la Biblioteca Pilarin Bayés, primer la conferència “Maragall, més enllà de les religions” a càrrec d’Ignasi Moreta, Doctor en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i especialitzat en la diversitat religiosa. Un cop finalitzada la conferència, al mateix auditori es va celebrar la Pregària Interreligiosa. Aquesta ha esdevingut una iniciativa molt consolidada en el marc d’aquestes jornades i compta amb una elevada participació de membres de diferents confessions religioses, laiques i atees.
Finalment, el plat fort de la jornada va ser el cap de setmana del 19 i 20, dies en què diferents centres de culte de la ciutat van obrir les portes al conjunt de la ciutadania. El format de l’edició d’enguany ha estat lleugerament diferent de les anteriors, ja que es van configurar tres itineraris i cadascun d’ells constava de visites a tres centres de culte diferents: Catedral de Sant Pere de Vic, el Centre Cultural Islàmic, l’Església Adventista del Setè Dia, l’església pentecostal Kingdom of New Jerusalem, la protestant Església Bethel, la mesquita d’African Muslim Cultural Association, la Comunitat Musulmana de Vic, els evangèlics del Centre Cristià Victòria i la Iglesia Pentecostal Unida en Europa.
La realització d’aquesta iniciativa no seria possible sense la implicació d’un gran nombre de centres de culte presents a Vic, de confessions molt diverses, com són les comunitats de tradició cristiana (des de la catòlica a un ampli ventall de comunitats protestants de doctrina diversa: Assemblees de Germans, Església Adventista del Setè Dia, Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies i Testimonis Cristians de Jehovà), comunitats musulmanes i sikh.