Setembre, mes de l’Economia Social i Solidària

MANLLEU/estrip.cat.- Setembre tornarà a ser el Mes de l’Economia Social i Solidària a Osona. Ho serà gràcies al seguit d’actes que organitzaran les entitats de la xarxa alTERna’t amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu. Per segon any consecutiu l’alTERna’t no tindrà el dia de fira pròpiament dit, però sí actes -pràcticament tots presencials- al llarg de tot el mes i un fi de festa a l’Embarcador del Ter de Manlleu el dissabte 2 d’octubre.

En el que serà la cinquena edició de l’alTERna’t, el Mes de l’Economia Social i Solidària d’Osona recull l’eix temàtic de l’emergència climàtica que ja havia de centrar la fira de l’any passat i que, a causa de les mesures de prevenció de la Covid-19, no es va poder celebrar. En canvi, sí que hi va haver diversos actes al llarg del setembre, als quals es donarà continuïtat en l’edició d’aquest any.

Hi haurà quatre taules rodones sobre respostes a l’emergència climàtica des de l’economia social i solidària, els dimecres 1, 8 i 15 de setembre, i el divendres 17 de setembre. Les taules rodones es complementaran amb tot un altre seguit d’actes, des d’una mostra documental a la biblioteca de Manlleu a una jornada gastronòmica sobre varietats tradicionals locals de tomàquets. També tot el mes de setembre hi haurà a la biblioteca de Manlleu una mostra documental sobre emergència climàtica i economia social i solidària.