Sis escoles participen al pla pilot ‘Escola Solidària’

OSONA.- La Coordinadora del Voluntariat d’Osona, en la qual ja estan representades 48 entitats de la comarca, va presentar, dimecres 9 de juny, al Centre d’Estudis de Ciències de la Salut i Socials (CESS) de la UVic-UCC les diferents accions en les quals estan treballant i van oficialitzar la data del segon Congrés del Voluntariat d’Osona, els dies 12 i 13 de novembre. També es va donar a conèixer el programa Escoles Solidàries, que té per objectiu impregnar dels valors de la solidaritat i del voluntariat a les escoles, perquè són la veritable eina transformadora de la societat. El curs vinent s’iniciarà una prova pilot a Osona en la qual participen sis escoles de la comarca: Vic Centre, CEES de Vic, Escola Muntanyola, Les Escoles de Gurb, Escola Els Castanyers de Viladrau i FEDAC Prats. Per
tirar-ho endavant es compta amb la implicació de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes (FETCH) de la UVic-UCC, per posar rigor acadèmic al projecte i demostrar que l’Escola Solidària té un retorn social increïble, és un projecte molt engrescador i que compta amb la complicitat del mateix Departament d’Educació i que pretén arribar a tenir un impacte als centres educatius similar al programa Escola Verda.

Els primers passos del projecte s’explicaran durant la primera jornada del Congrés del Voluntariat. D’altra banda, també es van explicitar els vincles de la UVic-UCC amb la Coordinadora del Voluntariat d’Osona, de la qual és membre fundador com a Fundació Balmes, destacant que el nova edició del Congrés també es farà a les instal·lacions de la Universitat i, a partir d’aquesta propera tardor, la seu social física de la Coordinadora també estarà situada en un espai de la UVic-UCC a la zona del Remei de Vic.