Torna amb bona nota el Pelegrinatge a Lourdes

VIC/estrip.- Les hospitalitats de la Mare de Déu de Lurdes de Vic i Solsona han realitzat el 53è pelegrinatge a Lourdes, de l’11 al 15 de juny. Després de dos anys sense poder-hi anar a causa de la pandèmia de la COVID-19, aquest any s’ha pogut reprendre amb el funcionament habitual, tot i que es varen haver de prendre mesures sanitàries pel desenvolupament del pelegrinatge, com l’ús de la mascareta en diferents espais.

Han estat cinc dies de convivència i pregària entre el personal de servei, les persones peregrines i les que venen com a malaltes. Cinc dies de tornar a sentir les sensacions i emocions d’altres anys, i del retorn a Lourdes que és l’activitat principal de les Hospitalitats. Les cares de satisfacció i alegria amb les que tornava la gent són el millor èxit que tenim com a entitat. Hi havia moltes ganes de pelegrinatge, i semblava com si no s’haguessin aturat, tot i que la menor assistència de persones ho feia veure. Però l’alegria dels participants, de tornar-hi i de recomençar de nou ha estat fantàstica.

Les activitats han estat les habituals de cada any destacant la missa i passada per la Gruta com a acte principal, o les processons de torxes i del santíssim, entre altres. La novetat d’aquest any ha estat l’assistència al musical “Bernadette de Lourdes”. Un espectacle a l’estil Broadway sobre la vida de Bernadette i els fets de les aparicions. La gent en va sortir molt satisfeta, i dient que havia valgut la pena venir. Una altra novetat fou l’estrena en el pelegrinatge, del nou bisbe de Solsona, Mn. Francesc Conesa, que juntament amb el bisbe de Vic, Mn. Romà Casanova, varen oficiar les diferents celebracions.

A Vic, l’arribada al recinte firal del Sucre es va fer precedida d’una rua per la ciutat, dels autocars que portaven prop de les 230 persones d’Osona i del Ripollès que han pelegrinat a Lourdes, i que unides a les persones del Bages, Anoia, i del Bisbat de Solsona, han estat prop de 400 persones, de les quals 170 voluntaris. Els familiars i amistats els varen esperar amb una rebuda amb globus creant un bonic acte final del pelegrinatge que va concloure amb el cant de l’hora dels adeus, i emplaçant el proper pelegrinatge que serà del 17 al 21 de juny de 2023. Amb molta més afluència, sobretot jovent i personal sanitari, si la situació sanitària ja està ben estabilitzada i tornar a les xifres habituals.

L’Hospitalitat no s’atura i segueix amb el ritme acostumat d’activitats. La següent serà les colònies d’estiu, del 8 al 13 d’agost, una setmana destinada a gent amb discapacitat i gent gran. Allà els voluntaris joves preparen les activitats, amb l’ajuda de la junta i altres voluntaris.