Una caminada diferent

TARADELL/estrip.- El divendres dia 11 de març, els alumnes de Cicle Superior del Col·legi Sant Genís i Santa Agnès van fer una sortida pels entorns del seu poble, Taradell. Podia ser una caminada com moltes de les que se solen fer: caminades per conèixer l’entorn, la història… però no, aquesta va ser molt diferent.

La visita pretenia donar a conèixer el Casal de Mont-rodon i la seva història fent el camí d’anada i tornada a peu. És una ruta d’uns vuit km amb desnivell, una ruta molt apta per a alumnes de C. Superior.  Però en el curs de 5è hi ha una alumna amb dificultats motrius i els seus companys i companyes es van preguntar com ho podria fer ella per arribar caminant fins al Casal.  Per sort, es tenia ben present la gesta portada a terme pel Centre Excursionista de Taradell amb l’Adrià Preseguer Crusats. Si 200 voluntaris havien pogut portar a l’Adrià al cim del Matagalls, 25 alumnes de 5è podrien portar a l’Aina, la seva companya, fins a Mont-rodon.

Amb l’ajuda de membres del Centre Excursionista de Taradell (Carme Delgado, Josep Codina i Josep-Lluís Blanch) i amb la col·laboració d’en Ramon Rodríguez cap de l’àrea inclusiva de la FEEC, que els va deixar la cadira Joëlette, els alumnes van poder portar a la seva companya amb ells durant tot el trajecte. També van ajudar com a voluntàries l’Imma Casassas i la Sílvia Pujols. Va ser un repte important i es va haver de fer, anteriorment, una sessió de sensibilització, perquè els alumnes, d’entre 10 i 11 anys, s’acostumessin al seu paper de portadors. Aquest repte, absolutament inclusiu, va ser un gran èxit i es van viure moments molt emotius.

L’escola Sant Genís i Santa Agnès de Taradell, segueix perseverant per fer evident el seu lema: ‘Junts, a prop, en família’. Tota la comunitat educativa està molt agraïda als voluntaris. I vol agrair especialment la presència de la seva alumna, l’Aina de 5è. La seva presència i coratge és una lliçó de vida per a tots.