Vic homenatja a Miquel Riera per una vida de servei a les persones

VIC/estrip (fotos: Adrià Costa).- L’Ajuntament de Vic, amb la col·laboració de l’entitat Amics de la Ciutat, va homenatjar el 13 de desembre, al vigatà Miquel Riera i Pujol pel seu compromís i dedicació en l’àmbit social de Vic i Osona a través d’una quinzena d’entitats socials al llarg de la seva vida.

Unes 300 persones van omplir la sala Joaquim Maydeu de l’Atlàntida on es va reconèixer la tasca de Riera. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va lloar l’energia del vigatà en la seva trajectòria humana i altruista: «Has estat tota una vida al costat de les persones detectant necessitats i ajudant. El teu somriure sempre ha anat acompanyat d’una força i una empenta invisible. Gràcies Miquel per una trajectòria que ha ajudat a Vic a ser millor», va exposar abans d’entregar-li l’Estudiant de Vic com a reconeixement. Va ser en aquest moment quan el públic assistent va ovacionar al vigatà. Riera va estar acompanyat en tot moment pel seu nebot Jaume Camps i la seva dona Maria Bansell, a qui també se li va lliurar un ram de margarides, i que va rebre elogis per part de representants de les diverses entitats on han col·laborat Miquel Riera.

L’acte va comptar amb la interpretació de diverses peces de la cançó francesa a càrrec del pianista Pau Vendrell, exalumne de l’Escola de Música  de Vic i membre de l’associació Moments Musicals;  un vídeo recull de representants de la quinzena d’entitats de Vic i Osona on ha participat Riera; i la glossa a càrrec de tres persones que van donar a conèixer el vigatà homenatjat des del vessant de pellaire, del tercer sector i la més personal.

Antoni Ylla Català, pellaire, va destacar el vessant professional i el compromís de l’homenatjat per portar la feina de pellaire amb orgull allà on anava.

Feliu Puigbó, president de la Fundació Tutelar l’Esguard, va repassar la trajectòria en la vessant social de Miquel Riera: «Sense ell avui tindríem més precarietat», va subratllar. Francesc Orenes, amic de Miquel Riera, va definir-lo com una bona persona i honesta, confiada i innocent. «Els amics com tu sumen, amb tu he redescobert el valor de l’amistat», va concloure.

Al costat de les personesMiquel Riera i Pujol ha estat director i membre de la junta de Càritas Arxiprestal de Vic, col·laborador en l’obra de la Llar Juvenil, patró de Casa Caritat, impulsor amb l’Ajuntament de Vic de la creació de la Llar Terricabras, patró de la Fundació Esclerosi Múltiple, membre de la junta de la Fundació Sant Tomàs, patró de la Fundació Gallifa, prior de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors, president de la Fundació Tutelar l’Esguard, fundador i primer president de l’Associació ASHES, membre de Vida Creixent, membre voluntari del Banc d’Aliments, col·laborador del Cotolengo de Barcelona, membre de la Cambra de Comerç i col·laborador de les ordes de les Germanetes dels pobres, de Santa Teresa i Sacramentàries; i membre de Creu Roja Osona, de l’Hospitalitat Mare de Déu de Lourdes, d’Osonament, la Fundació o l’Hospital Santa Creu de Vic.

A més, ha ajudat a través de tuteles personals a persones amb necessitats, s’ha dedicat a treballar i detectar necessitats en les persones grans i ha estat un gran col·laborador del vigatà il·lustre Joan Riera i Rius, entre altres. Tanmateix, de manera particular, ha ajudat a moltes famílies a pagar lloguers i ha intercedit perquè les famílies sense recursos poguessin accedir a l’habitatge o a cobrir necessitats d’aliments, roba i feina.