Aquesta temporada que comença, gestionaran 470 futbolistes de totes les categories i edats, aquest projecte es va iniciar amb el primer equip associat a l’escola Estel amb nois i noies amb discapacitat intel·lectual. «L’esport és una eina poderosa si es fa servir adequadament per formar, l’esport en equip estimula la salut, és un espai de socialització, un espai d’integració com a teixit associatiu, és una eina d’inclusió molt interessant», explica Puig. En aquest aspecte és importat que les entitats es deixin assessorar per experts. L’esport també són altres coses, és identitat, és crear sentiment de pertinença, estrènyer vincles i crear corrent de solidaritat. «Una de les primeres accions amb en Sagí Barnoles va ser una xocolatada solidària. Però, evidentment, ara ja anem molt més enllà. També es va engegar ja fa un any el banc del material esportiu, per tant, les famílies, quan els seus fills o filles acaben la seva etapa esportiva, dipositen el material, i es fa arribar a famílies que no tenen la capacitat de comprar cada any les sabatilles o altre material», diu el president de la Fundació.
L’Ignasi Puig sona un missatge integrador: «En l’esport ningú és més que ningú, l’origen o la situació socioeconòmica no ha de tenir cap incidència sobre l’activitat que s’ha de desenvolupar. El futbol és un llenguatge universal i tothom ha de tenir igualtat d’oportunitats, ajudar a fer una societat més justa i solidària».
Torneig de les NacionsS’ha celebrat aquest estiu a les instal·lacions de la UE Vic, amb molt més èxit de l’esperat, el Torneig de les Nacions i amb col·lectius amb necessitats diferents. Fa tres anys es va signar un conveni, i ja van fer un projecte de futbol femení, amb l’Associació Alkaria que col·labora amb països del tercer món i amb ells han tirat endavant aquest projecte que tindrà continuïtat. «Ha de passar de ser un torneig de determinades nacions a un torneig plurinacional on la gent es podrà agrupar per afinitats culturals o el que sigui i el que no hi pot faltar és la nació catalana», explica l’Ignasi Puig.
Que la Fundació Barça hagi format un equip per participar en la Lliga Genuine, d’esportistes amb diversitat funcional intel·lectual, també ha estat gràcies a les aportacions d’experiències i treball de la Fundació de la UE Vic. Alguns jugadors del Vic s’incorporaran al Barça!
Campanya per aconseguir que s’atorgui la Creu de Sant Jordi a la UE Vic
El 18 d’octubre del 2022 se celebrarà el Centenari de la Unió Esportiva de Vic. La commemoració cavalcarà entre la temporada 21-22 i la 22-23. S’ha dividit l’activitat de celebració en tres àmbits, un esportiu on hi haurà una sèrie d’activitats com partits amistosos, tornejos, partits commemoratius, algunes amb voluntat de perpetuar-se en el calendari, com el trofeu Centenari en versió masculina i femenina de primers equips. Activitats orientades al vessant institucional del club, el mes d’octubre s’inicia una campanya de recollida de signatures, perquè la Generalitat de Catalunya, l’any 2022, reconegui l’entitat amb la Creu de Sant Jordi. Altres activitats més històriques i culturals, com reversionar l’himne o l’edició d’un documental on s’intentarà fer una reconstrucció històrica de l’entitat, per a estrenar-lo el 18 d’octubre de l’any 2022. Aviat es començaran a enregistrar entrevistes amb un recull de persones que poden fer aportacions molt valuoses de la història, malauradament alguns ja no hi són, però es buscarà algun familiar. Aquest documental s’ha dividit en cinc parts, el darrer és el Vic del segle XXI, situat en l’any 2000 fins a l’actualitat.