‘Biodiversitat’ acompanya l’escola Jacint Verdaguer per observar aus noctunes

SANTA EUGÈNIA DE BERGA/estrip.- L’escola Jacint Verdaguer participa en el pla pilot Escola Solidària, organitzat per la Coordinadora del Voluntariat d’Osona. Al llarg del curs hem fet diverses activitats amb l’objectiu de conèixer, cuidar i valorar els animals del nostre entorn, concretament els ocells.

Juntament amb el GACO es va fer un taller de caixes niu i se n’ha fet seguiment. A finals de curs hem fet una sortida per observar aus nocturnes amb l’entitat ‘Biodiversitat’. En Jordi Baucells ens va explicar coses molt interessants dels ocells nocturns i fins i tot ens va dir quins són els que viuen a Santa Eugènia de Berga. També va fer el crit de cada un dels ocells nocturns del nostre entorn.

Després vam anar a caminar en la foscor i mirant de fer silenci… Esperàvem que sortís un rapinyaire, però no hi va haver sort! Sí que vam sentir el crit d’un xot que venia de lluny. Érem unes 40 persones: nens i nenes de l’escola, mares i pares, mestres i persones del poble. Ens va agradar molt la sortida, l’acompanyament d’en Jordi, caminar a la nit… i amb un temps favorable va ser perfecte!

Pensem que és molt important aprendre a estimar el nostre entorn natural per fomentar-ne el respecte i la seva protecció. Agraïm a la Coordinadora del Voluntariat i a les entitats GACO i “Biodiversitat” la seva col·laboració per crear ciutadans conscienciats en la conservació del medi ambient.

logofooter

Fes-te voluntari

    Entitat de voluntariat

    Que la persona les dades figuren com a titular del compte d'usuari no té antecedents penals per qualsevol dels delictes a què fa referència l'apartat 5è de l'article 8 de la Llei 45/2015, de 14 d'octubre, de Voluntariat, el qual assenyala textualment que: "no podran ser voluntàries les persones que tinguin antecedents penals no cancel·lats per delictes de violència domèstica o de gènere, per atemptar contra la vida, la integritat física, la llibertat, la integritat moral o la llibertat i indemnitat sexual de l'altre cònjuge o dels fills, o per delictes de tràfic il·legal o immigració clandestina de persones, o per delictes de terrorisme en programes els destinataris hagin estat o puguin ser víctimes d'aquests delictes "