‘Biodiversitat’ acompanya l’escola Jacint Verdaguer per observar aus noctunes

SANTA EUGÈNIA DE BERGA/estrip.- L’escola Jacint Verdaguer participa en el pla pilot Escola Solidària, organitzat per la Coordinadora del Voluntariat d’Osona. Al llarg del curs hem fet diverses activitats amb l’objectiu de conèixer, cuidar i valorar els animals del nostre entorn, concretament els ocells.

Juntament amb el GACO es va fer un taller de caixes niu i se n’ha fet seguiment. A finals de curs hem fet una sortida per observar aus nocturnes amb l’entitat ‘Biodiversitat’. En Jordi Baucells ens va explicar coses molt interessants dels ocells nocturns i fins i tot ens va dir quins són els que viuen a Santa Eugènia de Berga. També va fer el crit de cada un dels ocells nocturns del nostre entorn.

Després vam anar a caminar en la foscor i mirant de fer silenci… Esperàvem que sortís un rapinyaire, però no hi va haver sort! Sí que vam sentir el crit d’un xot que venia de lluny. Érem unes 40 persones: nens i nenes de l’escola, mares i pares, mestres i persones del poble. Ens va agradar molt la sortida, l’acompanyament d’en Jordi, caminar a la nit… i amb un temps favorable va ser perfecte!

Pensem que és molt important aprendre a estimar el nostre entorn natural per fomentar-ne el respecte i la seva protecció. Agraïm a la Coordinadora del Voluntariat i a les entitats GACO i “Biodiversitat” la seva col·laboració per crear ciutadans conscienciats en la conservació del medi ambient.