L’alumnat de l’Escola Mare de Déu del Sòl del Pont de Roda de Ter amb BoBog

RODA DE TER/estrip.- Parlar de Bobog o de l’ONG Agermanament Sense Fronteres a la regió de Nyong-et-Kelle al Camerun és un tema recurrent en l’alumnat de sisè. El mossèn Ramon Bufi ens va fer la proposta de col·laborar amb Bobog, ja fa més de sis anys. Era una iniciativa que ja estava donant els primers fruits a Roda de Ter i que ens va agradar des del primer moment.

Els alumnes de sisè, des de l’inici, van assumir la responsabilitat d’aquest compromís i des d’aleshores no han deixat d’estar-hi vinculats. Cada any, durant el primer trimestre, els dos grups de sisè elaboren productes amb material reciclat i preparen paneres amb productes que demanen pels establiments del poble. Aprofitant la fira de Pont a Pont que se celebra a principis de desembre, l’alumnat ven tots aquests productes. Estan molt orgullosos, perquè fan un bon recapte i saben que aquests diners ja han ajudat a fer una escola maternal, pous, s’han donat microcrèdits a les dones per crear petits tallers…

Cada any, mossèn Ramon els ve a fer una explicació a l’escola que permet als nens i nenes interactuar fent preguntes i aportacions personals. Les imatges que acompanyen la xerrada visualitzen una realitat molt diferent de la que viuen ells i els ajuda a ser empàtics amb altres situacions més vulnerables. Aquest curs vam poder ampliar la proposta de treball amb la maleta pedagògica “Carta de Bobog”,  que va ajudar a aprofundir de manera lúdica en la realitat que es viu en aquest país i ens va permetre presentar-la a altres cursos del centre.