El Casal Claret recapta 7600 euros per la campanya ‘Dinem Plegats s’obre a la ciutat’

VIC/estrip.- El passat 23 de desembre, just abans d’iniciar les festes de Nadal, va finalitzar la campanya de micromecenatge ‘El Dinem Plegats s’obre a la ciutat’ amb una recaptació de 7600 euros, gràcies a l’aportació de més de 70 persones. Aquests diners permetran, al Casal Claret, assumir tres beques formatives per a tres dones durant dotze mesos i pagar la formació i part de l’acompanyament necessari per a la professionalització d’una de les participants. El projecte Dinem Plegats va participar junt amb d’altres quatre projectes més seleccionats per la Fundació Triodos, dins la convocatòria de ‘Matchfunding Donax2 Oportunitats per a dones en dificultat social’.

Des del Casal volen donar les gràcies per tot el suport i col·laboració. L’èxit d’aquesta campanya honora les trajectòries d’empoderament personal i laboral que diverses dones estan fent i faran, com el treball que dia a dia fan les tècniques educadores del projecte.  Fan públic un agraïment a les persones que han col·laborat d’alguna manera sigui amb el seu temps, contactes o economia, totes estan fent possible aquest projecte.

Vestuari de la Cavalcada de Reis La tarda-vespre del 5 de gener va ser molt especial per a les integrants del projecte Cosidor Pas a Pas. Finalment, després de més de mig any de feina, van veure desfilar pels carrers de la ciutat la nova vestimenta confeccionada per la Cavalcada de Reis de Vic. En total gairebé 2.000 peces entre capes, turbants i mocadors. L’encàrrec ha permès mantenir els llocs de treball de les cosidores, incrementar-ne les jornades, posar habilitats i competències transversals en acció, augmentar la confiança en les pròpies capacitats i enfortir el projecte. Aquesta col·laboració les ha fet visibles de cara a la ciutat, projectant-les com un espai de referència en l’àmbit de la confecció amb valor social al municipi.

El dimecres 20 de desembre, amb la col·laboració de Joguines sense Fronteres de Vic i roba variada de ‘Batas Igualada’, van organitzar per a totes les famílies del Casal una parada d’oferiment de joguines i robes, en la que van participar i recollir diversos presents una setantena de persones.

D’altra banda, van compartir l’Acció Nadalenca a la plaça Gaudí, amb xocolatada, amb la col·laboració de Barry Callebaut, i cançons de Nadal, amb la vuitantena de persones entre mares, dones, infants i adolescents, voluntaris i l’equip del Casal Claret. Han gaudit d’alguns dies de descans, enmig de totes aquestes accions, que els han preparat per retornar amb forces renovades a aquest nou any i segon trimestre del curs. De totes maneres, el Cosidor Pas a Pas s’ha mantingut obert durant aquests dies, tot oferint els productes de l’equip de cosidores com a presents per a aquestes festes.