El solidari de L’Atlàntida es farà per a l’Associació TEA-Asperger

VIC/estrip.- La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona actuarà a L’Atlàntida, el diumenge 1 d’octubre a les 6 de la tarda, en benefici de l’Associació TEA-Asperger d’Osona. Les entrades, a un preu de 15 euros ja estan a la venda. Cada temporada, L’Atlàntida organitza dos concerts solidaris a favor d’entitats sense ànim de lucre que desenvolupen projectes adreçats a col·lectius en risc d’exclusió social o situació de vulnerabilitat.

En aquesta ocasió, la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB) han preparat, juntament amb la violoncel·lista Laura Peribañez i sota la direcció de Carlos Checa, un concert en homenatge a la figura de Pau Casals amb motiu del 50è aniversari de la seva mort. Dins la gira d’aquest mateix espectacle està programat al Cadogan Hall de Londres.

Fundada el 2015 a Barcelona com un projecte musical per a joves instrumentistes que s’inicien al món simfònic professional, la JOSB consta d’una plantilla de 70 músics. Aquesta formació ha presentat amb èxit vuit temporades amb sis programes cadascuna de grans obres de la música simfònica arreu del territori, sent molt present a la temporada del Palau de la Música Catalana i al Teatre de l’Aliança del Poblenou.

L’Associació TEA-Asperger d’Osona és una associació sense ànim de lucre formada per famílies i usuaris que treballen conjuntament per sensibilitzar, fer difusió, formar i acompanyar a nivell personal, social i escolar les persones amb TEA; per tant, dona cobertura tant a la persona diagnosticada d’un Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) o síndrome d’Asperger, com a les seves famílies i el seu entorn.

La recaptació del Concert Solidari de l’Atlàntida es vol destinar a la promoció d’activitats d’oci específiques per a diverses franges d’edat: casals d’estiu, colònies i el projecte Deslliga’t per fomentar l’autonomia cap a l’etapa adulta. Totes aquestes activitats volen promoure la participació dels nens i nenes amb TEA per afavorir la relació entre ells, adquirir habilitats socials, realitzar, experimentar i participar en diferents activitats en un entorn d’oci i joc, acompanyats de professionals que facin aquest suport.

El projecte Deslliga’t consisteix en un entrenament per aprendre l’organització de la llar i les tasques domèstiques i per adquirir les habilitats necessàries per dur una vida autònoma i independent a partir de la convivència d’un grup reduït de joves en un pis durant una setmana, acompanyats de professionals durant les 24 hores.