El primer llegat a Osona Contra el Càncer és de 55.000 euros, d’una biòloga de Folgueroles

FOLGUEROLES/estrip.- La delegada d’Osona Contra el Càncer a Folgueroles, M. Àngels Bover Casany, va morir l’11 de setembre del 2022 i en el seu testament constava una deixa de 55.000 euros per a Osona Contra el Càncer. La primera notícia sobre el llegat va arribar a través d’una comunicació oficial d’un bufet d’advocats de Vic, però sense especificar ni nom del donant, ni quantitat. Fins fa pocs dies, i així ho recull el full d’ingressos de l’entitat del mes de juny, no han finalitzat tots els tràmits perquè la voluntat de M. Àngels Bover fos una realitat.

Cristina Herrera, presidenta d’Osona Contra el Càncer, es mostrava especialment emocionada per l’acció, ja que ha estat una sorpresa i que és el primer llegat que rep l’entitat: «Malauradament, la M. Àngels va morir de càncer i les darreres setmanes estava ingressada a la Santa Creu, on l’havíem anat a visitar diferents membres de la Junta. No ens havia dit res del testament, i tot i la tristesa de perdre una excel·lent persona i companya, estem francament agraïts, perquè pensés fins a darrera hora en donar suport i escalf, a través d’Osona Contra el Càncer, a persones que, com ella, pateixen aquesta malaltia». El mes de març, durant la celebració de l’Assemblea d’OCC, ja se li va fer un doble reconeixement públic, també per haver estat al front de Folgueroles, i es va donar la benvinguda a qui li agafava el relleu, M. Àngels Noguer.

M. Àngels Bover vivia a Folgueroles i era biòloga de professió i funcionària del llavors Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, gran aficionada a la fotografia i als animals, era una persona molt estimada i «molt bona amiga». Vídua, dos anys després de casar-se, i sense fills, en el testament va repartir les propietats entre familiars i amics i també va fer una deixa, a més d’OCC, a la Fundació Hospital de la Santa Creu. El seu pare era originari d’una casa de pagès de Folgueroles, municipi on es van instal·lar des de finals del segle XX, perquè abans vivien a la zona del Remei de Vic.