La Marina, l’Alba i la Dounia s’han posat al davant d’una recollida de material a Manlleu, en solidaritat amb el Marroc

MANLLEU/estrip.- La Marina Carrasco, l’Alba Ruiz Jordà i la Dounia Zolati s’han conegut a partir d’una iniciativa que comparteixen, ajudar les persones damnificades pel terratrèmol del Marroc. La Marina ja havia començat a recollir material a través del Club de Boxa Osona, ubicat a Roda de Ter i regentat pel seu pare, un dels entrenadors li va parlar de l’Alba, que la seva parella és marroquina, Mounaim Ouguaour, i que estaven fent el mateix. Van començar a difondre el missatge per xarxes i amb la Dounia ja al grup impulsor és no parar de rebre material i ajuda que estan acumulant en una nau que els han deixat des de l’Associació del Serpent al carrer Canigó, 35, de Manlleu.

La feinada ara -fan una crida a més voluntaris- és fer el triatge i classificació del material «ara mateix ens falten mans. Hem tornat a fer una difusió per si la gent vol ser voluntària per ajudar-nos a fer aquesta separació. Estem buscant per fer el transport nosaltres mateixos fins allà per assegurar-nos que realment arriba a les persones més necessitades», ens explica la Marina.

El Club es va desbordar de material que anava portant la gent des del 12 de setembre, però ara, amb la nau a Manlleu tot és un xic més senzill «el que no ens arriba són les mans a l’hora d’organitzar. I també com que aquesta gent necessitarà molt de temps per recuperar-se, potser ens ho prendrem més amb calma i així ens assegurem de fer-ho millor, que no ràpid i corrents i sense garanties d’èxit i que arriba al lloc adequat», reflexionava la Marina davant la problemàtica de garantir en aquests moments un transport adequat i eficient.

La campanya de difusió va començar a través d’Instagram i les xarxes socials, però de seguida va transcendir als mitjans de comunicació locals «és que ha sigut una bogeria. Jo de veritat que em sento molt orgullosa de la gent com ha col·laborat i com s’ha solidaritzat, de veritat».

La Marina Carrasco, boxejadora i entrenadora, detallava els primers dies de l’experiència al programa ‘De tots colors’ de Ràdio Vic, «Estic molt contenta, ajudar és l’únic que volia, el que vull és que això arribi a les mans dels necessitats. Estic contenta, la veritat, i cansada també, perquè és molt cansat, però molt bé, val la pena, vull dir, ho necessiten, hi ha gent que s’ha quedat sense res. Ajudar és una cosa que a mi m’agrada, la meva feina també va d’això, d’ajudar les persones. És una cosa que és bastant vocacional, treballo en un centre de persones autistes».

La Marina i l’Alba segueixen al carrer Canigó, 35, recollint ajuts amb una cara immensa de satisfacció. La Dounia, infermera, es plantejava poder anar sobre el terreny per ajudar a les víctimes del terratrèmol i com ella, un bon gruix d’osonencs ho està fent. Hi ha diferents campanyes en marxa, perquè com diu la Marina serà una llarga recuperació pels afectats.