Fundació Impulsa signa un conveni de col·laboració amb Càritas Arxiprestal de Vic 

VIC/estrip.- Compartir coneixements i metodologia en mentoria social i concretament sobre el Mètode Impulsa, col·laborar i assumir el cost de les beques dels joves derivats per part de Càritas Arxiprestal de Vic i la col·laboració en l’estada de joves becats per la Fundació Impulsa com a voluntaris a Càritas Arxiprestal de Vic són els objectius que persegueix el conveni de col·laboració que han signat les dues entitats. A través d’aquest conveni formalitzen una col·laboració que ja s’ha començat a fer en casos puntuals i que es vol seguir potenciant a partir d’ara.

D’aquesta manera, s’acorda la derivació de Càritas Arxiprestal de Vic a la Fundació Impulsa de joves en situació de vulnerabilitat socioeconòmica perquè puguin optar a la beca Impulsa, el cost de la qual serà assumit per part de la Fundació Impulsa. Així mateix, l’equip de Càritas Arxiprestal també es compromet a rebre joves becats per la Fundació Impulsa com a voluntaris. Per la seva banda, la Fundació Impulsa també oferirà suport metodològic a Càritas Arxiprestal de Vic en mentoria social i sobre el Mètode Impulsa per tal que aquesta pugui aprendre de l’experiència en mentories i aplicar-la en alguns dels seus projectes.

Ho explica la Tècnica de Programes de la Fundació Impulsa Sandra Llinarès: “Actualment ja hi ha joves becats per la Fundació Impulsa que estan fent les hores de voluntariat a Càritas Arxiprestal de Vic i aquesta col·laboració els suposa una gran font d’aprenentatge a la vegada que estan contribuint a fer un important retorn social a la comunitat.  El curs passat vam rebre la derivació d’un jove per part de Càritas Arxiprestal  de Vic que a dia d’avui és un jove becat per la Fundació Impulsa. Es traca d’un jove amb una situació socioeconòmica molt delicada i amb gran talent i vocació per la pastisseria; estem molt orgullosos del seu progrés tant personal com acadèmic en aquest primer curs i desitgem fermament poder continuar donant oportunitats a joves com ell, fet que serà possible gràcies al conveni de col·laboració entre les dues entitats”.

Per la seva banda, responsables de Càritas Arxiprestal de Vic també destaquen la importància d’aquest acord: “Aquesta col·laboració ens permet donar oportunitats a joves per poder seguir el seu aprenentatge, donar valor a la importància de la formació i fomentar que puguin tenir altres i noves oportunitats en una societat cada vegada més competent”

Els joves derivats fruit d’aquest conveni seguiran el procés de selecció estàndard, a través del qual l’equip psicopedagògic de la Fundació Impulsa fa una anàlisi i valoració de criteris socials, econòmics i especialment de motivació dels joves per cursar un cicle de Formació Professional. Aquells joves que compleixin amb els criteris esmentats, formaran part de la beca Impulsa.