Un grup de voluntaris cultiven producte fresc, als horts de Can Sanglas, per al banc d’aliments de Manlleu

MANLLEU/estrip.- Un grup de persones voluntàries gestionen els gairebé 300 metres d’horta destinada al cultiu de producte fresc pel banc d’aliments de Manlleu. Des de l’any 2016 l’Ajuntament disposa d’una parcel·la de 285 metres quadrats, ubicada als horts de Can Sanglas, destinada al cultiu de producte fresc pel banc d’aliments El Sarró. Actualment, el terreny és conreat per persones voluntàries, coordinades per en Pere Crosas, ànima del projecte. Els voluntaris estan vinculats a Creu Roja Osona i tenen suport per part de la tècnica de Medi Ambient i la tècnica de dinamització comunitària de l’Ajuntament de Manlleu.

L’hort es treballa tot l’any amb cultius de temporada que es conreen de manera ecològica. Els voluntaris s’encarreguen de tot el cicle del cultiu: Des del treball de la terra, la planificació i plantació de cultius, regar i collir els productes que acabaran a les cistelles del Sarró.

En Mohamed, un dels voluntaris del projecte, destaca que «sempre m’ha agradat el treball de la terra. Hi vinc cada dia. Em sento molt satisfet de poder ajudar a qui més ho necessita, em sento útil». Un altre voluntari, en Jamal, afegeix que «aquí sempre hi ha feina, estem actius».

Els productes frescos i de temporada són bàsics per una alimentació saludable i tenen molt bona acollida per les persones ateses al banc d’aliments. Des de l’Ajuntament de Manlleu fan un agraïment públic a totes les persones que fan realitat aquest projecte.

logofooter

Fes-te voluntari

    Entitat de voluntariat

    Que la persona les dades figuren com a titular del compte d'usuari no té antecedents penals per qualsevol dels delictes a què fa referència l'apartat 5è de l'article 8 de la Llei 45/2015, de 14 d'octubre, de Voluntariat, el qual assenyala textualment que: "no podran ser voluntàries les persones que tinguin antecedents penals no cancel·lats per delictes de violència domèstica o de gènere, per atemptar contra la vida, la integritat física, la llibertat, la integritat moral o la llibertat i indemnitat sexual de l'altre cònjuge o dels fills, o per delictes de tràfic il·legal o immigració clandestina de persones, o per delictes de terrorisme en programes els destinataris hagin estat o puguin ser víctimes d'aquests delictes "