Gran èxit de participació en la 19a Mostra d’Entitats de Vic

VIC/ estrip/Fotos: Josep M. Costa i Sergi Fotògraf.- El dissabte, dia 6 de maig, es va celebrar la 19a Mostra d’Entitats, un esdeveniment que reivindica la tasca del teixit associatiu de la ciutat. Més de 70 associacions, fundacions i altres col·lectius vigatans es van trobar a la rambla del Passeig i la rambla del Carme per donar-se a conèixer entre la ciutadania i compartir iniciatives entre elles. La ciutat disposa d’una xarxa associativa molt diversa i implicada en una gran varietat d’àmbits d’actuació, i la Mostra és un esdeveniment que permet copsar una part d’aquesta gran riquesa.

La rambla del Passeig i la rambla del Carme es va omplir de visitants que van poder conèixer de ben a prop la tasca que desenvolupen algunes de les més de 300 entitats vigatanes. I és que la Mostra d’Entitats és un espai de trobada i d’intercanvi entre entitats culturals, de lleure, socials, religioses, esportives o de cooperació al desenvolupament, entre d’altres. Aquestes dues últimes tenen un pes especialment rellevant en el marc de la Mostra. Per segon any consecutiu les entitats esportives de la ciutat van oferir una gran varietat d’activitats que van permetre al públic conèixer diversos esports com per exemple trial, bàsquet, handbol o futbol sala. I, per altra banda, cal destacar la Fira de la Cooperació, una secció que forma part de la Mostra des del 2016 i que aglutina a totes aquelles entitats que treballen en l’àmbit de la cooperació internacional.

Com cada any tota la jornada va anar acompanyada de diverses actuacions tant a l’escenari de fusta del Passeig com a l’espai escènic ubicat a la rambla del Carme, en els quals es va poder escoltar poesia en diferents idiomes de la mà d’Òmnium Cultural, gaudir d’una exhibició d’Afrodance o de música en directe per part de la Missió Evangèlica Internacional Un Nou Dia. Finalment, el grup vigatà Greska va oferir un concert que va fer vibrar al públic assistent.

Paral·lelament, al llarg de tota la Mostra també s’oferien tota mena d’activitats i tallers per part de les entitats: un taller d’iniciació al trapezi i el circ; un taller de paper reciclat i enquadernació, comunicacions radiofòniques i un llarg etcètera. Cal destacar la presència de l’espai de pòdcast “La Comunitària”, una iniciativa d’Osona Lab City que oferia una experiència pràctica per conèixer com crear continguts en format pòdcast al mateix temps que es difonien diverses iniciatives associatives presents a la Mostra d’Entitats.

I per tercer any consecutiu la Gimcana de la Mostra d’Entitats va ajudar a dinamitzar la jornada. Més de 160 persones van recórrer la Mostra intentant resoldre els diferents enigmes mentre els més petits s’ho passaven d’allò més bé amb els diferents jocs i dinàmiques que les entitats els havent preparat. Com a novetat d’aquesta 19a edició entre totes aquelles persones que van finalitzar la Gimcana es van sortejar un total de tres paneres associatives elaborades a partir dels obsequis de les mateixes entitats.