L’esplai el Casalot de Roda de Ter celebra els 30 anys, havent ajudat a créixer prop de cinc-cents infants i joves en valors

LES MASIES I RODA DE TER/estrip.- El dissabte, 18 de març, El Casalot, l’esplai infantil i juvenil de la parròquia de Roda, va celebrar el 30è aniversari del seu naixement. Ho va fer amb una tarda i un vespre de festa, jocs, sopar i música a la sala polivalent de Les Masies de Roda per gaudir d’un espai ampli. És una efemèride que va omplir de goig a infants, joves, monitors, pares i a tota la comunitat parroquial, i ben segur que també a tots els vilatans de Roda i Les Masies.

L’aniversari pren molt relleu si es va més enllà de la data i se sap valorar el treball d’un centenar de monitors que durant aquests anys han passat per El Casalot, ajudant a créixer prop de cinc-cents infants i joves en valors mitjançant l’esplai. Sumen una pila de caps de setmana a la tarda, moltes dotzenes de campaments i sortides, incomptables reunions de preparació i avaluació que no es veuen, maldecaps, il·lusió.

Per què tants joves s’han dedicat a aquesta tasca? Perquè creuen en un altre estil de societat, on el treball en grup, el servei gratuït, la dedicació al més feble, el silenci, l’espiritualitat, la reflexió, el cuidar la natura… ajuden a créixer els infants en una altra dimensió. Una prova més que els joves han de ser valorats, perquè creuen un món que d’altres no veuen.

Per què tants pares i mares hi han portat els seus fills durant tots aquests anys? Perquè tenen confiança en tot el que acabem d’exposar: en uns joves, en uns valors, en una societat, que ajuda a créixer els seus plançons en unes dimensions que els donen fortalesa.

Per què els infants i adolescents han estat constants cada dissabte a trobar-se? Perquè s’ho han passat bé, han fet amistats, mentre anaven avançant en uns valors, i amb una pedagogia que no només mira de distreure sinó que dona entitat. Per molts anys!