La Fundació UE Vic col·labora en la nova edició del Torneig de les Nacions de Vic

VIC/estrip.cat.- Del 17 de juliol al 7 d’agost, tindrà lloc la celebració d’una nova edició Torneig de les Nacions de Vic, un esdeveniment esportiu que té com a finalitat fomentar la igualtat d’oportunitats en la pràctica de l’esport i fomentar la cohesió social a la ciutat ausetana. Fins ara, aquest torneig de futbol popular havia estat organitzat per diferents comunitats d’africans al llarg de diversos estius als camps de sorra de la Zona Esportiva Municipal i que, a causa de la manca de recursos per part dels seus organitzadors, s’ha estat desenvolupant en condicions poc adequades en referència a la realització d’una pràctica esportiva segura.

En aquesta ocasió, els seus organitzadors, sota el nom de Sub20 de Vic i Blackstar de Vic, compten amb la col·laboració de la Fundació Unió Esportiva Vic, el Projektami i l’Associació Catalana de Solidaritat Cooperació Internacional pel Desenvolupament – Al Karia ONGD. Totes tres entitats, amb el suport de l’Ajuntament, han volgut col·laborar amb el projecte i de manera conjunta han apostat per millorar les condicions del torneig. En aquest sentit, l’aliança entre Al Karia, la Fundació i Projektami té com a principal objectiu oferir les instal·lacions de l’Estadi Municipal de Vic per allotjar el torneig i fer possible que es pugui celebrar en dos camps de gespa artificial i amb unes instal·lacions de qualitat.

Des de Projektami, els quals donaran suport econòmic a través de la contractació dels àrbitres, assegurances i material, assenyalen que «l’esport i l’activitat física juguen un paper molt important en la inclusió social de qualsevol societat» i destaquen que valors que van associats a l’activitat esportiva, més enllà de facilitar l’adquisició d’hàbits saludables, «la converteixen en una eina molt valuosa per a lluitar contra l’exclusió social, afavorir l’autoestima, el sentit de pertinença, la cooperació i la identitat comuna entre els qui la practiquen».

En referència a l’apartat esportiu, un total de dotze equips participaran en el torneig que se celebrarà al llarg de tres camps de setmana. La fase de grups es dividirà en tres jornades que es disputaran el dissabte 17 i 24 i el diumenge 25 de juliol, en horari de 3 a 7 de la tarda. El 31 de juliol tindrà lloc els quarts de final i l’1 d’agost les semifinals. Per concloure, el 7 d’agost serà de la final i del partit per a decidir el tercer i quart lloc.

Compromís amb Al KariaL’Associació Catalana de Solidaritat i Cooperació Internacional pel Desenvolupament ONGD Al Karia i la Fundació Unió Esportiva Vic han renovat l’acord de col·laboració que van signar el mes de juliol de l’any 2019, amb l’objectiu de promoure accions de cooperació en l’àmbit dels valors, l’educació en solidaritat, el desenvolupament, la promoció dels drets humans i la denúncia de les injustícies.

La signatura de l’acord s’ha celebrat a l’Estadi Municipal de Vic i ha comptat amb la presència d’Ignasi Puig, president de la Fundació; Xavier Barreda, president d’Al Karia; Irene Rovira, coordinadora d’Al Karia a Vic; i Omar Baldé, coordinador del projecte esportiu d’Al Karia a Vic. El fet que la situació d’emergència sanitària hagi millorat de forma notable a Catalunya i aquells països en què Al Karia desenvolupa els seus projectes, ha afavorit la represa de les accions de col·laboració entre ambdues entitats. La recuperació d’aquest marc de col·laboració implicarà el retorn a l’activitat de l’equip Júnior-Fundació, un conjunt format exclusivament per esportistes majors d’edat d’origen africà que s’integrarà en l’estructura de futbol base de l’entitat ausetana.

La Fundació UE Vic i l’ONGD Catalana també participaran conjuntament en programes de cooperació en països en vies de desenvolupament, essent prioritaris el Marroc, Senegal, Perú, Equador i, recentment, el Líban. Cal recordar que l’any 2019 la Fundació ja va col·laborar en el projecte esportiu de l’equip femení ASC Sofiditex, de la regió senegalesa de Casamance.