Núria Callís és la nova directora de Càritas Diocesana de Vic

VIC/estrip.cat.- A finals de juny, Mons. Romà Casanova, Bisbe de Vic, va nomenar Núria Callís directora de Càritas Diocesana de Vic, en substitució de Rufí Cerdan, que va acabar la seva etapa de quatre anys al capdavant de l’entitat.

Núria Callís és mestra, llicenciada en Psicopedagogia amb especialització en atenció a la diversitat i organització de Centres. La seva trajectòria professional ha estat vinculada a l’educació primària i l’educació secundària, formant part de la direcció i coordinació dels equips de centre tant a primària com a secundària. Durant cinc anys va treballar en l’atenció i orientació als Centres Educatius i als infants de les famílies nouvingudes a la comarca d’Osona, en particular de Vic i Manlleu. Creu en les persones i les seves potencialitats i es fa seva la metàfora del Papa Francesc que diu que l’Església hauria de ser un “hospital de campanya”, ajudant arreu on hi hagi ferides físicament, mentalment, socialment o espiritualment.

https://www.high-endrolex.com/29

Va arribar a Càritas fa cinc anys, primerament com a voluntària i després assumint la direcció de Càritas Interparroquial de Manlleu. En la presentació explica: «el treball d’acompanyament a Càritas m’ha comportat un coneixement recíproc amb totes les persones que se’ns acosten i una recerca de possibilitats per poder oferir l’ajuda emocional i material adequada a cada situació. He tingut l’oportunitat de participar, observar i aprendre del treball i la solidaritat del voluntariat, motor de l’Entitat. Aquesta tasca ha estat una font d’aprenentatge i de coneixement a la qual estic immensament agraïda».

«La reflexió, el sentit de responsabilitat i una dosi d’il·lusió han estat els detonants en l’acceptació de la nova responsabilitat. Sé que entro a formar part d’un engranatge que no para i cal transformar dia a dia adaptant-lo als canvis de la societat per a la qual  treballem. Ho farem», conclou Núria Callís.