La Mostra d’Entitats de Vic torna amb èxit després d’un any de pandèmia

VIC.- Prop d’una cinquantena d’entitats, fundacions i altres col·lectius vigatans van mostrar, dissabte 8 de maig, els projectes que desenvolupen en el si de la seva entitat i la tasca voluntària que duen a terme durant l’any en el marc de la 17a edició de la Mostra d’Entitats i Músiques, la qual es va celebrar a la rambla del Passeig i la rambla del Carme.Després d’anul·lar-se l’edició anterior a causa de la Covid-19, la mostra va ser una oportunitat per a les entitats, també greument afectades per la pandèmia, que van poder sortir al carrer a fer xarxa amb la ciutadania i la resta d’associacions, per poder seguir treballant en els projectes que desenvolupen. La mostra és un esdeveniment consolidat i esperat per les entitats que s’ha convertit en un espai de diversitat, convivència, tolerància i d’intercanvi d’idees i iniciatives.

Anna Erra, alcaldessa de Vic, va reconèixer la tasca feta per les entitats per fomentar la sinergia entre elles i la ciutadania i que evidencien«el gran teixit associatiu» amb què es compta a Vic. Erra es va mostrar satisfeta amb el teixit associatiu i la bona feina que fan per mantenir ben viu el batec de la ciutat i atendre les diverses necessitats, complementant, en alguns casos, la tasca que es fa des de l’Ajuntament.

Per cinquè any consecutiu la Mostra va acollir la Fira de la Cooperació, on les entitats i fundacions que dediquen la seva tasca en l’àmbit de la cooperació van poder mostrar i explicar qui són i què fan més enllà de la ciutat. Tal com destacava el regidor de Ciutadania i Cooperació, Josep-Ramon Soldevila, la mostra va ser un èxit, no només per la gran participació d’entitats i fundacions, sinó per totes les persones que es van apropar a conèixer què fan i com poden col·laborar-hi. Actualment unes 200 entitats i associacions estan registrades a Vic.

Gimcana participativaLa principal novetat d’enguany va ser la gimcana participativa que es va realitzar en els diferents estands de les entitats i que va permetre apropar la tasca a la quitxalla. A més, durant tota la tarda es va poder gaudir d’una programació diversa i espaiada al llarg del recorregut de la mostra. El públic assistent va poder gaudir d’actuacions musicals,espectacles infantils i batucades, entre d’altres, a la tarima del Passeig i a l’escenari habilitat a la
rambla del Carme.