Les 10 obres de les Parelles Artístiques d’Osonament es presentaran el divendres 2 de juny a l’Albergueria de Vic

OSONA/estrip.- La 17a edició del programa Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental reuneix 65 obres que han creat les parelles vinculades a 7 entitats de 5 comarques catalanes: Grup CHM Salut Mental (Barcelonès); Alterarte, Centre de Formació i Prevenció CFP (Maresme); Institut Pere Mata i Ment i Salut La Muralla (Tarragonès); Associació Daruma; Associació El Far (Vallès Oriental) i les 10 obres d’Osonament, les quals es presentaran el pròxim divendres 2 de juny a l’Albergueria de Vic. En total, aquestes 65 obres se sumen a les 760 del conjunt de les edicions anteriors.

Les obres són el resultat de quatre mesos de treball a quatre mans d’un total de 129 artistes. Les parelles o trios han estat creant entre els mesos de gener i abril i, a partir del juny, el resultat de les seves vivències compartides es traslladarà a les diferents exposicions que s’aniran organitzant.

A finals d’abril, van celebrar una trobada a Osonament per valorar com havia anat el procés de creació i parlar de la següent fase: exposar les obres. Durant la trobada, la majoria d’artistes van coincidir que el procés que viu cada parella creant les obres a quatre mans, és el punt més enriquidor i important del projecte. Aquestes són algunes de les vivències dels artistes que participen a la 17 edició del programa Parelles Artístiques a Osona.

«Més que mai he entès que el procés és el més important. La meva parella artística ha fet un gran procés de superació personal i viure això des de l’acompanyament ha estat fantàstic».

«Parelles m’ha ajudat a renéixer. Feia 15 anys que no componia. Tenir l’estudi operatiu és com si m’han posat braços. I ara tinc moltes coses per fer en ment».

«He gaudit molt des del primer moment. Ha sigut fantàstic. Parelles Artístiques és el procés i amb cada parella és diferent».

«Per mi ha sigut molt terapèutic, perquè ell m’ha ajudat a relaxar-me. Han estat dos mesos de treball, amb molt de compromís i em sento molt orgullosa del resultat fent un projecte compartit que m’ha canviat».

«Tot el procés va ser molt enriquidor, jo tenia idees i els hi anava comentant, i a mesura d’anar escoltant els seus consells i la seva experiència, vam fer diferents proves i el resultat final és molt maco».

«És una experiència per sentir-te prescindible. És estar obert per aprendre de l’altre».

«L’obra final és important, però valoro molt més la relació. Hem parlat de moltes coses, de la família, de la feina, de temes personals…».

«Vam anar experimentant. Vam xerrar molt del que volíem fer. Vam passejar pel bosc mentre anàvem recollint coses que ens servirien per a l’obra».

A Osona s’han creat 10 parelles artístiques que han creat 10 obres amb diferents tècniques artístiques, les quals es podran contemplar a partir del divendres 2 de juny a l’Albergueria de Vic. La relació de parelles i les seves obres són: Sandra i Gemma Codina Crous, amb l’obra Amarar; Sònia Salcedo Roca i Marta Postico, amb Homo Arbor; Sergio Koval i Carla Serrat, amb Irrealidades; Gerard Pagès Sors i David Casals; Llevantina i Anna Obiols, amb Les primaveres han estat fetes per florir; Sandra Quilez i Rosa, amb Mar; Marc Romanov i Isa Basset Mallol; X. Pujol i AJ (Alexandra Jorquera), amb Oir, ver y callar; Toni Font P. i Quim Pons, amb Por versus i llibertat.