Les donacions de sang a Osona han augmentat aquest 2021

OSONA/estrip.- Les donacions de sang durant el primer semestre de l’any a la comarca d’Osona han augmentat en relació amb el 2020. A causa de la pandèmia la xifra de l’any passat va baixar just per sota de les quatre mil donacions, però al llarg d’aquest 2021 l’augment ha estat constant i s’ha arribat a finals de juny amb 4177 donacions, el que suposa un increment  del 5% i 219 aportacions més.

D’altra banda, l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic s’ha consolidat com a centre únic de la comarca de donació de plasma. Les jornades de donació es fan els dilluns cada tres setmanes, el dia abans de les campanyes de donació de sang.Cal insistir en les donacions, perquè a causa de la pandèmia, s’han reduït a prop de la meitat les persones que s’estrenen en l’experiència de donar sang.

logofooter

Fes-te voluntari

    Entitat de voluntariat

    Que la persona les dades figuren com a titular del compte d'usuari no té antecedents penals per qualsevol dels delictes a què fa referència l'apartat 5è de l'article 8 de la Llei 45/2015, de 14 d'octubre, de Voluntariat, el qual assenyala textualment que: "no podran ser voluntàries les persones que tinguin antecedents penals no cancel·lats per delictes de violència domèstica o de gènere, per atemptar contra la vida, la integritat física, la llibertat, la integritat moral o la llibertat i indemnitat sexual de l'altre cònjuge o dels fills, o per delictes de tràfic il·legal o immigració clandestina de persones, o per delictes de terrorisme en programes els destinataris hagin estat o puguin ser víctimes d'aquests delictes "