La UVic-UCC engega un nou programa de beques per a alumnat amb bona trajectòria acadèmica i pocs recursos econòmics

VIC/estrip.- Per tal de garantir l’accés a la universitat als nois i noies amb bona trajectòria escolar procedents d’entorns familiars amb escassos recursos econòmics, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha posat en marxa, per a aquest curs 2021-22, el nou programa de beques “Universitat a l’abast de tothom” (UAT). Aquest programa es dirigeix a estudiants de Batxillerat o de cicles formatius de grau superior dels instituts, centres de secundària i centres de formació de persones adultes del territori d’influència de la Universitat que vulguin accedir als estudis de grau. Més concretament, i en el marc d’una primera fase pilot, aquest curs el programa s’aplicarà a les comarques d’Osona, el Bages i el Berguedà. En aquesta primera convocatòria, la UVic-UCC destina a les beques una partida de 16.500 euros.

El Programa UAT vol contribuir a la promoció social i cultural de nois i noies procedents de famílies amb dificultats econòmiques o en risc d’exclusió social i, alhora, crear sinergies amb altres institucions i agents socials i educatius del territori per posar la Universitat a l’abast de tothom, impulsant i liderant una xarxa social i educativa. S’ha volgut crear un sistema d’ajuts «amb marcada vocació territorial i com a mostra del ferm compromís de la Universitat de contribuir al desenvolupament humà, socioeconòmic i cultural de l’entorn, d’acord amb la responsabilitat social que té la institució», explica Joan Soler, professor emèrit de la UVic-UCC i coordinador del Programa UAT.

Per a la presentació de sol·licituds de la convocatòria 2021-2022 hi ha dos terminis: el primer període va ser de l’1 de juny al 9 de juliol de 2021, i el segon període, del 12 de juliol al 21 de setembre de 2021. La resolució del segon període es farà el 30 de setembre. Totes les bases del Programa de beques UAT es poden consultar al web uvic.cat.

Candidats dels institutsUna de les singularitats d’aquest programa és que les i els joves candidats a l’obtenció de les beques UAT seran proposats pels mateixos instituts i centres d’educació secundària on han cursat fins ara mateix els seus estudis. Les condicions generals per optar-hi són haver obtingut plaça en un dels graus que s’escullen segons els requisits d’accés a la Universitat i el procés de preinscripció universitària, matricular-se d’un grau oficial a la UVic-UCC, procedir d’un centre educatiu de secundària i estar empadronat en un municipi del Bages, Osona o Moianès.

En l’apartat acadèmic caldrà haver assolit una nota mitjana de Batxillerat o de CFGS igual o superior a 7 i matricular-se de 60 crèdits a cada curs acadèmic.