Es va crear una comissió de voluntariat mixta formada per docents, famílies i a partir d’aquí es va començar a treballar per gestionar algunes actuacions que es volien dur a terme. Es van marcar unes actuacions concretes per cada trimestre incloent a tots els nens i nenes de l’escola i cada cicle es va dedicar a un tema en concret que estigués relacionat amb entitats del poble. El primer trimestre es va fer la diagnosi, el segon es van proposar uns objectius relacionats amb el manteniment i la participació dels infants en la cultura popular i tradicions. El tercer s’han anat desenvolupant les propostes.
Alguns exemples de les actuacions que ja s’havien fet anteriorment al projecte i que s’han considerat de voluntariat són la creació i disseny dels Niubooks del poble, la proposta i elecció del nom ‘El gorg de llibres’ de l’Espai Montseny, la xocolatada solidària, intercanvi de roba i joguines entre els nens i nenes del centre i el Let’s clean up Europe, entre d’altres.
Altres actuacions que s’han dut a terme aquest curs són per exemple el manteniment del Martí i l’Erola per la Fira de la Castanya del poble, la cantada de Nadales solidàries i la comissió de pati que està fent millores al pati per tal que sigui un espai més acollidor i educatiu pels infants amb la col·laboració de l’Ajuntament de Viladrau.
La participació en aquest projecte «ha ajudat a la comunitat educativa a sentir-se que forma part del poble, de l’escola i que les actuacions que es porten a terme són per un benefici social del qual tots i totes en podem gaudir. Els aprenentatges que s’han consolidat són que tothom ha de poder tenir les mateixes oportunitats, l’augment de la consciència i cohesió social, el respecte i els valors».