Nens i equips d’arreu de Catalunya van ser a la Festa-Torneig Joan Petit nens amb càncer

MANLLEU/estrip.- Fins a 40 equips d’arreu de Catalunya, 2.000 persones i d’elles un gruix de 350 infants van poder gaudir de la 24a Festa-Torneig Joan Petit nens amb càncer, que es va celebrar dissabte 8 de juny a Manlleu i «tenir el seu primer contacte amb l’hoquei», en un dia que recordaran tota la vida. «El gran objectiu no només era recaptar diners, sinó fer un homenatge als nens i nenes que estan a l’hospital i no poden jugar a hoquei», apuntaven des de l’organització.

En el transcurs de la jornada, mentre uns equips jugaven partits sense caràcter competitiu, els altres gaudien d’activitats com un espectacle infantil, inflables, pintar un mural o treballs manuals relacionats amb el municipi. Des de la Fundació ‘Amics Joan Petit nens amb càncer’ donen les gràcies als clubs pel fet de transmetre la idea que la trobada no és una competició, només es juga contra el càncer infantil. El torneig, organitzat pel Martinelia Club Patí Manlleu, el van fer possible més de 180 voluntaris. També es van organitzar actes paral·lels com el concert de l’Associació Music Cultural Rock House Osona o la caminada Manlleu – Cabrera de 25 km, organitzada pel GEM (Grup Excursionista Manlleu).

http://www.elpunt.cat

La gegantona Jana es va estrenar a Manlleu

OLOT.- En Joan Petit ha estat 14 anys voltant pels hospitals on hi ha infants malalts per fer-los companyia. Ara, el gegantó de la Fundació ‘Amics Joan Petit nens amb càncer’ ha crescut i s’ha fet gran i té una germana, la Jana (que es va presentar en societat a Manlleu) i, com a ell, la Pilarín Bayés li ha pintat els ulls per donar-li vida, en el marc d’un acte que es va celebrar a l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot, el 30 de maig. La Jana i en Joan faran junts els periples pels hospitals i les festes i tornejos benèfics que se celebren arreu del país per fer divulgació i recaptar fons per a la fundació. Com el seu germà gegantó, la Jana ha estat creada pels artistes olotins Tavi Algueró i Àngel Rigall, tampoc no té cabells i se li ha confeccionat amb roba un mocador per al cap. Aquest mocador i el vestit han estat fets a la sastreria teatral de l’olotí Carles Soler, un vestit que han decorat els alumnes de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot, d’on els dos artistes són professors i el primer, director. L’estructura de fusta és de Miquel Esquena i, com en Joan Petit, pesa molt poc, perquè els nens dels hospitals s’hi puguin posar a dins i fer-la ballar. La música del ball és de Dani López i la coreografia, dels germans Casas Tona, tots d’Olot.